Vali Yavuz: Bayramda silah atmanın kime ne faydası var?

Vali Seddar Yavuz bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu

Kocaeli'de her yaştan vatandaş, seccadeleriyle geldikleri camilerde bayram namazını kılmak için sosyal mesafeye uyarak saf tuttu.

Kentin simge yapılarından tarihi Fevziye Camisi'ne sığmayan cemaat ise avluda belirtilen kurallara uyarak namazını eda etti.

Namazın kılınması, hutbenin okunması ve duanın ardından vatandaşlar uzaktan bayramlaştı.

Vali Seddar Yavuz, namazın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, bayramların yardımlaşma, dayanışma duygularının en üst seviyeye çıktığı, birlik, beraberlik ve sevinç günlerinden biri olduğunu söyledi.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bitmesini Allah'tan temenni eden Yavuz, bayram sevincinin yaşanması için Valilik tarafından tedbirler paketi uygulandığını kaydetti.

Yavuz, bu kapsamda ilgili kamu görevlilerinin sahada olduğunu dile getirerek, bayramda maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmesi gerektiğini bildirdi

SİLAH ATMANIN KİME NE FAYDASI VAR?

Bayramda sevinç için silahla havaya ateş edilmesini insani bulmadığına dikkati çeken Yavuz, şunları kaydetti:

"Evet, biz silah kullanmayı biliriz ama silah kullanmanın yolu ve yöntemi böyle sevinç günlerini kana bulamak, insanların canını acıtmak değildir. Vatanımıza, toprak bütünlüğümüze, bayrağımıza, bağımsızlığımıza bir saldırı olduğunda hiçbir zaman uysallık göstermeyiz. Ölüme, şehadet şerbeti içmeye, adeta gül bahçesine girercesine gireriz ama bayramda silah atmanın kime ne faydası var? Böyle bir sevinç olur mu? Bu, sevinmeyi bilmemek demektir. Artık bu davranışlardan vazgeçelim. Daha güzel sevinç yolları bulalım."

İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ve İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir de vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

20 Tem 2021 - 09:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.