Başkan Büyükakın meclise katılamadı

Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclisinin birinci oturumu sakin geçti. Tartışma yaşanmayan meclisin ikinci birleşimi Cuma günü yapılacak. ikinci oturumda 2020 yılı kesin hesap cetveli görüşülecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclisinin birinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 123 gündem maddesi üzerinde görüşme yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaelispor maçı nedeniyle Trabzon’a gittiği için meclise katılmadı.

ESNAF DESTEĞİ MECLİSE GETİRİLDİ

Tam kapanma döneminde esnafa yönelik Büyükşehir tarafından verilen desteğin Mayıs ayında verilmesi kararı meclise getirildi. AK Partili meclis üyeleri tarafından verilen önerge ile daha önce açıklanan karar mecliste gündeme alındı. Büyükşehir kiracılarının kira indirimi ve ertelemelerinin bir ay daha uzatılması ile ilgili AK Partililerin önerisi de gündeme alındı. Gündeme alınan öneriler oy birliği ile meclisten geçti.

SALYA İÇİN ÇALIŞMA VAR

Marmara Denizin bir bütün olarak değerlendirilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olarak çalışma yaptığını söyleyen Yaşar Çakmak, “Deniz salyasının ortadan kalkması için Marmara Denizi'nin bir bütün olarak ele alınması noktasında hem fikiriz. Bu konuda gerekli adımlar Çevre ve Şehircilik bakanlığı düzeyinde atılıyor” dedi.

Mecliste gündem maddeleri üzerinde tartışma yaşanmazken Yahya Kaptan’daki sağlık alanındaki emsal değişikliği, Durhasan-Solaklar’da yapılması planlanan Makineciler Küçük Sanayi Sitesinin pafta çalışmaları oy birliği ile geçti. Mecliste CHP’liler daha önce muhalefet şerhi koydukları maddelere muhalefet şerhlerini sürdürdü.

24 May 2021 - 17:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.