KOÜ'de sözleşme imzalandı

Kocaeli Üniversitesi, imzaladığı toplu iş sözleşmeleriyle çalışanlarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda hastane çalışanlarına yönelik yapılan sözleşmenin ardından, bu kez üniversite genelindeki sürekli veya geçici kamu işçilerini kapsayan bir sözleşmeye daha imza atıldı. Kocaeli Üniversitesi ile Türkiye Kooperatif Ticaret Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası Koop-İş arasında 1. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeyi, KOÜ adına Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün yetkilendirmesiyle Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Koop-İş adına ise Bölge Başkanı Adnan Uyar imzaladı. İki yıllık bir süreci kapsayan sözleşme sendika üyesi olan sürekli veya geçici kamu işçilerini kapsayacak. Üniversite ile sendika temsilcilerinin de hazır bulunduğu
imza töreninde konuşan Doç. Dr. Mustafa Eren, üniversite yönetimi olarak her zaman çalışanlarının yanında olduklarını vurguladı.
ÇALIŞANIN YANINDAYIZ
Bu yıl yapılan toplu iş sözleşmelerinin önemli olduğuna değinen Doç. Dr. Eren, “Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün takdirleri ve yetkilendirmesi ile bugün üniversitemizdeki çalışanlarımıza yönelik toplu iş sözleşmesi imzalıyoruz. Bir önceki hastane çalışanlarımıza yönelik olduğu gibi bu sözleşme de oldukça önemli ve yönetim olarak çalışanlarımızın yanında olduğumuzun göstergesidir. Sözleşmenin hayata geçirilmesinde Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye, Genel Sekreter yardımcılarımız Dr. Mustafa Yeğin ve Aykut Ülkeok’a, sendika başkanları ve temsilcilerine teşekkür ediyorum. Sözleşmenin tüm çalışanlarımız ve üniversitemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Adnan Uyar ise, sözleşmeyi imzalamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, müzakere sürecinde göstermiş oldukları destekler nedeniyle başta Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü olmak üzere emeği bulunanlara teşekkür etti.

23 Nis 2021 - 10:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.