Vali Yavuz'dan Nevroz Bayramı mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Nevroz Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Nevroz Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: "Binlerce yıldır Asya'nın steplerinden Balkanlara, Ortadoğu’dan Anadolu'ya kadar bir büyük coğrafyada yaşayanların; baharı, tabiatı, bereketi, temennileri, duaları birlikte büyütüp paylaşmalarının ve zenginleştirmelerinin adıdır Nevruz 3 bin yıllık gelenek ile kutlanan ve “Yeni Gün” anlamına gelen Nevruz, Türk toplumu için ayrı bir önem arz etmektedir. Göktürklerin Ergenekon’dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Farklılıklar bizi ayrıştıran değil, bizi zenginleştiren, birleştiren güzelliklerdir. Bu sebepledir ki, bu anlamlı günü bütün milletimizle el ele, gönül gönüle vererek, saygı ve hoşgörü çerçevesinde kutlayacağız. Baharın, güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, birlik, beraberlik ve toplumsal huzurumuzu artırmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Geçmişle gelecek arasında köprüler kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında birbirine yakınlaştıran, birliğimizi güçlendiren ve kültürel zenginliklerimizi koruyan bu gibi değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak, bizlerin görevleri arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle; şanlı tarihimizden, ecdadımızdan gelen ve yüzlerce yıldır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişini kutlarken, bizleri birbirimize kenetleyen, bağlayan ortak kültür değerimiz olan Nevruzu, ilelebet yaşatma bilinç ve arzusuyla Kocaelili hemşerilerimin ve aziz milletimizin Nevruz Bayramı’nı kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur ve bereket dolu yarınlar diliyorum."

19 Mar 2021 - 14:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.