Asgari Ücret Zammı İçin Kritik Gün

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret zam rakamı için bugün saat 14.00'te ilk kez toplanacak. Asgari ü...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret zam rakamı için bugün saat 14.00'te ilk kez toplanacak. Asgari ücret toplantısı corona virüs salgını nedeniyle internet üzerinden yapılacak.

Bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında gerçekleşecek. 2021 asgari ücret zammı her yıl olduğu gibi yine Aralık ayı sonunda belli olacak. Bilindiği üzere; Yeni asgari ücret, asgari geçim indirimi (AGİ), işsizlik maaşı gibi birçok konu başlığına da etki edecek.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz haftalarda, 2021 asgari ücret zam oranının tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini temenni ediyorum derken, dün de Türk-İş Geneş Başkanı Atalay, "Komisyon üyeleri önümüzdeki günlerde Hak-İş ve DİSK'in kanaatini alıp açıklar." demişti.

04 Ara 2020 - 11:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.