284 Milyonluk Şehir Hastanesi Tramvay Hattı İhalesi Yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiği Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattı yapımı işleriyle ilgili ihaleyi kazanan firma belli oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın daha önce açıkladığı Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın bakanlığa devrinin ilk aşaması gerçekleşmişti. Yapımı üstlenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın sayesinde de Büyükşehir, yaklaşık 300 Milyon TL’yi kasasında tutarak diğer yatırımlar için kendine kaynak yarattı. Kocaeli için en önemli projeler arasında yer alan Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın ihalesi bugün yapıldı, 4 firma teklif verdi.

İHALE 284 MİLYON TL İLE EZE İNŞAAT FİRMASINDA

Nisan ayında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenmişti. Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi'nin ihalesi 18 Eylül 2020 (bugün) tarihinde Ankara'da gerçekleşti. Yaklaşık maliyeti 323 Milyon 491 bin 722,16 TL olarak belirlenen proje için ihalede Eze İnşaat, Demce Yapı, İntekar Yapı ile Ek-Pet İnşaat-Avos Grup ve Stroysnab ortaklığı teklif verdi. İhalede en uygun teklifi 284 Milyon TL ile Eze İnşaat firması verdi.

METRO PROJESİNDEN 5 MİLYAR TL KOCAELİ’DE KALMIŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yapacağı yatırımlar için kaynak yaratmaya devam ediyor. Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devrederek 300 Milyon TL’lik kaynak yaratan Büyükşehir, daha önce de yaklaşık 5 Milyar TL’lik maliyeti olan Metro projesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devretmişti. Bu devirle Kocaeli’de yaşayan vatandaşlara yönelik projeler üretilecek, yeni yatırımların önü açılacak.

18 Eyl 2020 - 11:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.