Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Tepkiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da toplu açılış töreninde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI Erdoğan, "Bu seçime biliyorsunuz Cumhur İttifakı'yla giriyoruz İstanbul'da. Cumhur İttifakı ile beraber İstanbul'umuzda şu CHP zulmünden kurtaralım her yeri" dedi. "ONLARLA NE KONUŞTUN ANLAT BAKALIM" Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe birileri bundan rahatsız oluyor. Hadi dışarıdakiler kendilerine rakip istemedikleri için rahatsızlar olanları anlıyoruz. Bay Kemal, Almanya'ya gittin, yanındaki o hanım, o neyin nesiydi? O YPG paçavralarıyla Alman parlamentosunda çıkıp görüntü veren kadınla senin ne işin var? Bunlar PKK'nın Almanya'daki uzantıları, senin onlarla ne işin var? Peki onlarla ne konuştun anlat bakalım, anlat. Çıkmışlar utanmadan 'bunlar Almanya'da seçilmiş olanlar' diyorlar. Seçilebilir, Türkiye'de de seçilenler var. Bak şu anda çoğu cezaevinde, niye? Çünkü onlar bizim Yasin Börüler'imizi, Güneydoğu Anadolu'daki saf temiz yavrularımızı öldürenler, dökülün sokağa diyenler. Bölücü terör örgütünün başına senin anıtını dikeceğiz diyenler. Sen bunlarla beraber yol yürüyebilirsin, bizim onlarla yürüyecek yolumuz yok. Biz milletimizle yürürüz. İşte Bay Kemal'in rahatsızlığını anladınız mı? Sıkıntı burada" şeklinde konuştu. "NEYSEKİ DANIŞTAY'IN İLGİLİ DAİRESİ BU GİRŞİMİ BOŞA ÇIKARDI" Erdoğan, "Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya? Sen savcı olabilirsin ama her şey yasalarla bir yere oturmuşken, anayasayla, yasalarla her şey yerine oturmuşken, sana ne oluyor da, bunlara aykırı bir şekilde bu uygulamanın iptalini isteyebiliyorsun. Çünkü bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler. Neyse ki Danıştay'ın ilgili dairesi bu girişimi boşa çıkardı. Şimdi buradan soruyorum; bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var? Biz bu ülkede ordumuzda başörtülü personel var-yok meselesini mi tartışmalıyız yoksa dünyanın en iyi tankını, topunu, uçağını, gemisini, insansız hava araçlarını, silahlı insansız hava araçlarını, tüfeğini, füzesini, mühimmatını, radarını, motorunu nasıl üretebiliriz, onu mu tartışmalıyız" dedi. PARİS'TEKİ OLAYLAR Erdoğan, "Avrupa'da yaşananları görüyorsunuz değil mi? 15 Temmuz'da bunlar bize yapılanlar karşısında sessiz duranlardır. Bizim polisimizle alay edenler, polisimizin zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi bak neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı. Biz hak taleplerinin hiç bir zaman şiddet yoluyla dile getirilmesini tasvip etmedik, etmeyeceğiz. Her türlü düşünce ve talep demokrasi içinde dile getirilebilir, mücadelesi verilebilir. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişeyle takip ediyoruz. Umarım yakında Paris sokaklarında 'Zulüm 1789'da başladı' yazıları da görmeyiz" dedi. Erdoğan, "Avrupa demokrasi dersinden de, insan hakları dersinden de, özgürlükler dersinden de sınıfta kalmıştır. Siyasi popülizm uğruna mülteci karşıtlığını ve İslam düşmanlığını tahrik edenler kendi kazdıkları kuyuya düşmüşlerdir. Üzerinde çok titredikleri güvenlik ve refah duvarları, mülteciler veya Müslümanlar tarafından değil bizzat kendi vatandaşlarınca sarsılmaya başlamıştır" diye konuştu.

09 Ara 2018 - 10:55 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.