‘’Hamlet’’ Kocaeli Şehir Tiyatroları’nda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, William Shakespeare’in en çok oynanan oyunlarının başında gelen Hamlet’i Kocaeli’nde ağırlıyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Hamlet oyunu, Kocaelili tiyatroseverlerle buluştu ve seyircinin büyük beğenisini topladı. Oyun içinde ustaca oyun yöneten, sergileyen, yaşayan, soytarıyla soytarı, saraylıyla saraylı, en akıllı kadar akıllı, kusursuz bir deli olabilecek kadar oyunculukla yoğrulmuş, öte yandan da bir oyuncunun nasıl olup da kılık, kimlik ve varlık değiştirdiğini kendi kendine soran kişi, Hamlet... Hamlet’in üslubu gibi kişiliği de sürekli değişim halindedir ve bu kez de sahnedeki tek başınalığıyla olayların hem içinde hem dışında, olayları hem yaşayan, hem anlatan kişi olarak çıkar karşımıza. OYUNUN KADROSU William Shakespeare’in en çok oynanan oyunlarının başında gelen Hamlet, aynı zamanda en çok konuşulan, en çok yazılan, en çok yorumlanan klasik bir eser ve her çağda irdelenen zorlu bir karakter olma özelliğini de sürdürüyor. William Shakespeare’in yazdığı ve Sabahattin Eyüboğlu’nun çevirdiği oyunu Işıl Kasapoğlu yönetiyor. Dekor ve Kostüm Tasarımı Hakan Dündar, Işık Tasarımı Cem Yılmazer üstleniyor. Yönetmen Yardımcılığını Bülent Emin Yarar yaparken, oyunun Dramaturgluğunu Zeynep Avcı yapıyor. Bülent Emin Yarar ise tek kişilik oyunda, karaktere hayat veriyor. Yazan: William Shakespeare Çeviren: Sabahattin Eyüboğlu Rejisör: Işıl Kasapoğlu Dekor & Kostüm Tasarımı: Hakan Dündar Işık Tasarımı: Cem Yılmazer Yönetmen Yardımcısı: Bülent Emin Yarar Dramaturg: Zeynep Avcı Asistanlar: Cansın Bezircilioğlu, Yasemin Taş Oyuncu Bülent Emin Yarar Orkestra Flüt: Yasemin Taş Efektifler: Cansın Bezircilioğlu, Özge Özdemir Sahne arkası Sahne Amiri: Özgür Ayaz Kondüvit: Seyfettin Akcan Işık Kumanda: Ozan Çelik Dekor Sorumlusu: Oktay Uçar Aksesuar Sorumlusu: Erdinç Aksoy Erkek Terzi: Ünal Şatır

01 Ara 2018 - 16:28 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.