Latik-İş'ten Sert Açıklama; Krizin Bütün Yükü İşçiye

Lastik-İş Sendikası, Goodyear’ın koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı kararlara karşı sert bir açıklamada bulundu. Sendikadan yapılan açıklamada işverene "Haklarımıza saygılı olun" denildi.

Lastik-İş Sendikası, Goodyear Fabrikası’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında iş uzatma kararı almasıyla beraber işçilerine yıllık ücretli izinleri kullanmak dışında bir seçenek sunmamasına karşı tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Değerli Goodyear çalışanları, bilindiği gibi lastik işkolunda ortaya çıkan ekonomik sorunlar dolayısıyla Goodyear işyerinde üretime Brisa ve Pirelli’de de olduğu gibi 30 Mart-13 Nisan arasında 2 hafta ara verilmişti. 08-09 Nisan tarihlerinde işverenle yapılan haberleşmeler ile tüm lastik işkolunda olduğu gibi Goodyear’da da üretimin duruşunun 20 Nisan’a kadar uzatılacağı anlaşılmış bulunmaktadır. Tüm üyelerimizi derinden etkileyen bu gelişmeler karşısında Goodyear işvereni, işçilerin yıllık ücretli izinlerini kullandırmayı önermekten başka bir çözümü kabul etmemiştir. Tümüyle yıllık ücretli izinleri kullanmak şeklindeki bir uygulama ise, üyelerimizin istekleri doğrultusunda sendikamızca kabul edilmemiştir. Goodyear işvereni diğer işyerlerinde olduğu gibi kısa çalışma ödeneğine başvuracağını belirtmiş; ancak bu durumda da çalışanların gelir kayıplarını ortadan kaldıracak bir katkı yapmayı kabul etmemiştir

Günümüzde 20 Nisan’a kadar uzatılan duruş için de aynı durum geçerlidir. Tarafımızdan yapılan ve üyelerimizin hak kayıplarını en aza indirerek, işverenin de belirli ölçülerde katkı sağlamasını önerdiğimiz bütün çözümler, Goodyear işvereni tarafından reddedilmiştir. Goodyear işvereni, tüm duruş süresi için yıllık ücretli izinleri kullandırmaktan başka çözümü kabul etmediğini ısrarla tekrarlamıştır. Bu çerçevede yasal düzenlemeler uyarınca kısa çalışma ödeneği başvurusu olumlu sonuçlanırsa, bu ödenek işçilere verilecektir. Goodyear’ın çalışanlarına ek olarak sunduğu hiçbir katkı bulunmamaktadır. Bu tutumuyla Goodyaer işvereni, ortaya çıkışında çalışanların hiçbir sorumluluğunun bulunmadığı bu krizin bütün yükünü üyelerimizin üzerine yıkmaya çalışmaktadır. Böyle bir tutum hiçbir şekilde kabul edilemez.

Bu gelişmeler yaşanırken Goodyear’da çalışan tüm üyelerimizin birlik ve dayanışması ise her türlü takdirin üzerinde gerçekleşmiş bulunmaktadır. Bugünler geçicidir. Ancak zor günlerde taraarın birbirlerine olan yaklaşımlarının etkileri kalıcı olacaktır. Bu gerçek Goodyear işverenine tarafımızdan birçok kez ifade edilmiş bulunmaktadır. Bütün bu gelişmeler boyunca, sendikamız örgütlüğü altında üyelerimizin gösterdiği bilinçli tutum ve sorumlu davranış için kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca Goodyear işverenini bir an önce çalışanların haklarına gerekli saygı ve özeni göstermeye davet ediyoruz. Üyelerimize saygılarımızla duyurulur."

10 Nis 2020 - 09:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.