Sakal Stiliniz Koronavirüs Riskini Arttırabilir Mi?

Koronavirüs ile yeni bir iddia ortaya atıldı. Erkeklerde sakal stilinin koronavirüs riskiyle ilişiği olabileceği iddia edildi.

Sakal Stiliniz Koronavirüs Riskini Arttırabilir Mi?
Haber albümü için resme tıklayın

Yurtdışında daha önce yapılan bir araştırma doğrultusunda sakal stilinin virüs veya enfeksiyon kapma noktasında büyük önem taşıdığı ortaya atıldı.

ABD’de bulunan Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin oluşturduğu çizelge doğrultusunda erkeklerin kullandığı bazı bıyık ve sakal stillerinin virüsten korunmak adına yüze takılan koruma maskesini işlevsiz hale getirildiği söylendi.

Bu iddia dünyada ve ülkemizde yoğun bir şekilde vaka sayısını arttıran koronavirüs için de yeniden gündeme geldi. Bazı sakal tipleri maske takmak için uygunken bazı sakal tipleri ise uygunsuz görüldü.

Bazı sakal tiplerinin toz ve su damlacıklarını daha fazla barındırmasından dolayı yetkililer hazırladıkları çizelge ile hangi sakalın uygun hangisinin uygun olmadığını iddia olarak ifade etti.

ABD’de bulunan Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin oluşturduğu çizelge;

20 Mar 2020 - 11:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.