Savcı İtiraz Etti! 12 Yıl Sonra Çözülen Cinayette Yeni Karar

Başiskele’de, inşaat mühendisi Aydın Koçaslan'ın 12 yıl önce darbedilerek öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan zanlılar serbest bırakılmıştı. Savcılığın bu karara itirazı ile zanlılar hakkında tutuklama kararı çıktı.

20 Nisan 2008’de inşaat mühendisi Aydın Koçarslan şirketin muhasebecisi tarafından Başiskele’de feci şekilde saldırıya uğrayarak darp edildi. Aydın Koçarslan tedavi gördüğü hastanede 6 ay sonra hayatını kaybetti. Yaşanan olaydan tam 3 ay sonra şirketin muhasebecisi Bahattin Ardahan A.gözaltına alındı fakat delil yettersizliğinden ötürü serbes bırakıldı. Göreve yeni başlayan Kocaeli Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlunun talimatıyla faili meçhul cinayetler tozlu raflardan çıktı ve yeniden açıldı ve böylece bir faili meçhul dava daha çözüldü.

faili meçhul cinayet olaylarının aydınlatılmasına yönelik yapılan çal ışmalar kapsamında dosya yeniden incelenmeye başlanmış ve soruşturma derinleştirilerek olayla alakası olan 9 şüheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arası 4 şüphelinin cinayetle alakası olduğu tespit edildi. Şüpheliler 12 yıl sonra çapraz sorguda suçlarını itiraf etti. Emniyette işlemleri biten şüpheliler adliyeye sevk edildi. 4 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık ise şüphelilerin serbest bırakılma kararına itiraz etti.

Savcılığın itirazıyla başlatılan soruşturma kapsamında tekrar gözaltına alınan şüpheli Bahattin Ardahan A. bu defa sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Ayrıca Kocaeli 2. Sulh Ceza Hakimliğine yapılan itirazda kabul edilerek diğer üç şüpheli hakkında da tutuklamaya yönelik kararı verilerek yakalanmaları istendi. F.G, B.A.Y. ve K.G.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

09 Oca 2020 - 18:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.