Arık; Fındık Üreticilerinin Kazancı 6 Kat Artacak!

Kandıra Ziraat Odası üyesi Saadettin Arık düzenleyecekleri seminerle Kandıralı fındık üreticilerinin 6 kat daha fazla kazanç elde edebileceği bir fındık üretim yöntemini hayata geçirmek istediklerini söyledi ve tüm üreticileri 10 Ocak Cuma saat 14.00’de Kandıra Turan Güneş Kültür Merkezi’ne davet etti.

Türkiye’de fındık üreterek geçimini sağlayan insan sayısı bakıldığında fazla olsa da fındıktan elde edilen gelir ve kalite konusunda Avrupa’daki birçok üretici ülkenin gerisinde kalıyor. Bunun altındaki en büyük neden ise fındık üreticisinin konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmaması.

KOCAELİ TV’YE ANLATTI

Mevcut Türk fındığı bahçelerinde üretilen fındık İspanya başta olmak üzere birçok ülkedeki tek gövdeli ağaç fındık bahçesine göre daha az ürün veriyor ve üreticiye daha az kazanç sağlıyor.

Konu ile ilgili Kocaeli TV’ye ziyarette bulunan Kandıra Ziraat Odası üyesi ve fındık üreticisi Saadettin Arık, Bolu Tek Gövdeli Aşılı Ağaç Fındığına geçiş süreci için başlattığı girişimlerinden bahsetti.

OCAK USÜLÜ 4 KİLO AĞAÇ USÜLÜ 25 KİLO VERİYOR

Dibinden Fışkın ve filiz çıkan ocaklardan ortalama 4 kilo ürün elde edilirken yeni tek ağaçlı yöntemde 25 kilo fındık elde edilebileceğini söyleyen Arık, konu ile ilgili 10 Ocak Cuma günü Kandıra’da bir seminer düzenleyeceklerini aktardı.

Arık bu yöntemle birlikte fazla ve kaliteli ürün elde edilebileceğini bunun yanı sıra da daha fazla kazanç elde ederek özellikle Kandıra bölgesinde faaliyet gösteren üreticilerin kalkınmasını sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Örnek bahçe çalışmalarının devam ettiğini de aktaran Arık sürecin her daim içinde olacağını ve Kandıralı üreticilerin başına bu altın tacı takacaklarını dile getirdi.

TÜM FINDIK ÜRETİCİLERİNİ DAVET ETTİ

Arık, başta Kandıralı üreticiler olmak üzere tüm fındık üreticilerini bu seminere davet etti.

Prof. Dr. Turan Karadeniz’in gerçekleştireceği seminer 10 Ocak Cuma günü 14.00 - 17.00 saatleri arasında Kandıra Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

06 Oca 2020 - 13:05 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.