Güney: 'Kentsel Dönüşüm Değil Taş Dahi Oynatamazlar'

Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney teşkilat çalışmaları ve gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Güney CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar'ın " Bir günde seçimi nasıl yaptılar, anlamıyorum " sözlerine cevap verdi. Başkan Güney daha sonra İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'i hedef aldı ve gündeme dair birçok konuyla ilgili Başkan Hürriyet'e yüklendi.

Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney teşkilat çalışmaları ve gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Güney CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar'ın " Bir günde seçimi nasıl yaptılar, anlamıyorum " sözlerine cevap verdi. Başkan Güney daha sonra İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'i hedef aldı ve gündeme dair birçok konuyla ilgili Başkan Hürriyet'e yüklendi.


Güney: " Ak Parti milletimize hizmet etmeyi kendisine amaç edinmiş milletin partisidir. AK Parti'nin yaptıklarını millete sırtını dönmüş kendi içerisinde bile yalanla ve kumpasla uğraşan bazı partilerin anlamasını beklemiyoruz. Günlerce küçücük bir kovayla mahalle mahalle dolaşıp fotoğraflar vererek gündemde kalmaya çalışan bu partinin temsilcilerinin asıl amacının demokrasi değil gazete sayfalarını doldurmak olduğunu biliyoruz. İzmit'in en büyük mahallelerinde bile 20- 30 oyla seçim tamamlayan bu partilerin ne yaptığına nelerle uğraştığına bakmadık kendimize gündem yapmadık. Bize ne onların iç meselelerinden dedik ve hiç umursamadık. Ama bizim suskunluğumuzu farklı yorumlayanlar bakıyoruz ki binlerce üyemizi yağışlı bir pazar günü oy kullanmasını çekemiyor, bir günde nasıl seçimi tamamladılar diye laf atıyorlar. Bizim partimizdeki sahiplenmeyi görmeyenlere anlatmak zordur. Bir tarafta 5- 10 kişiyle seçim yapanlar var bir tarafta binlerce kişi sandığa gelmiş. Bizi anlamadığını ifade eden CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar Ağabey'i 26 Aralık'taki Ak Parti İzmit İlçe Danışma Meclisi'ne davet ediyorum. Gelsin misafirimiz olsun o tabloyu görsün ve yaşasın. Kafasında en ufak bir soru işareti dahi kalmayacaktır. Bu arada kendisine kongresinde başarılar diliyorum. " dedi.

Güney daha sonra, " İzmit Belediyesi'nin son meclis toplantısında Başkan Hanım'ın düğün ve nikah salonlarıyla ilgili nasıl şov yaptığını gördük. Konuyla ilgili Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerimiz gerekli açıklamaları yaptı. AK Parti ve MHP meclis üyelerinin önerisiyle zaten üç tanesi ücretsiz olan nikah ve düğün salonlarından kalan 3 tanesinin de vatandaşlarımız için ücretsiz hale gelirken Başkan Hanım gazete gazete ajans ajans dolaşarak kendisi yapmış gibi lanse ediliyor. Diyorlar ki, " Biz olmasaydık bu teklifi verir miydiniz " Asıl size sormak gerekir. Ak Parti olmasaydı CHP'nin aklına bu işler gelir miydi? Madem bu işleri siz düşünebiliyordunuz. Başkan Hanım'ın her ay ziyaret ettiği CHP'nin yönettiği Eskişehir'de, İzmir'de, İstanbul'da bu uygulamalar o zaman neden yok? Bu tekliflerin hepsi siyasi oyundur ve tutmamıştır. "

Cedit Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Güney, "Seçim sürecinde Başkan Hanım'ın burası ile ilgili sözler verdiğini biliyoruz. Bu sözler kendilerine hatırlatıldığında kaçak dövüşüyor, suçu geçmişe atıyor. İzmit'in göbeğinde, Yenicuma Parkı'nda Ayakkabı Boyacıları için bir yer vardı. Başkan Hanım orayı yıktı. Sözde etrafını kapatacaktı. 2 ay geçti hala burayı açamadı. Kuş pisliği altında açılmadan çürümeye başladı. 2 aydan beri hala hizmete girememiş 25 m2 bir alandan bahsediyoruz. "

İzmitli hemşerilerime buradan soruyorum 9 aydır tek işe yarar icraat olarak gösterebileceğimiz 25 m2' olan bir alanı açmayı başaramayan bir anlayış, Cedit Mahallesi'nde değil kentsel dönüşüm yapmayı bir taşı dahi yerinden oynatamaz. Zaten yavaş yavaş kabul etmeye başladı. Bize göre bu işi daha fazla uzatmasına gerek yok. Sizinle yola çıkan yolda kalır. Siz milleti değil kendi siyasi ikbalinizi düşünüyorsunuz. İzmit Belediye Başkanı olarak riskli işlerden kaçarak algıyla bu şehri yönetmeye çalıştığınızı biz biliyoruz. Bakın İzmit Belediyesi ile ilgili bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Meclis üyelerimiz arasında birçok meslek grubundan olanlar var. Belediye kadrosu son dönemde çok genişledi. Bir gazeteci arkadaşımız da bu konuya dikkat çekmiş. Makam arabası kullanmıyorum diyen Başkan Hanım konu başkan yardımcıları ile ilgili duruma gelince hakkını sonuna kadar kullandı. Hatta kadro veremediklerini de koordinatör yaptı. Bununla ilgili de basında haberleri gördüm.

Bir başkanvekili iki koordinatör beş başkan yardımcısı ve on ikisi yeni 26 müdürü bulunuyor. İzmit'te kolay kolay kimseye nasip olmayacak bir kadro. Bu kadroyu kendisi oluşturdu. Bu kadroyu Başkan Hanım'ın iş yükünü hafifletmek için devletten de hatrı sayılır bir maaş alıyor bu arkadaşlar. Bu mecliste tartışılmasa da İzmit için hayati önem taşıyan bir MİA konusu gündeme geldi. İzmit Körfez'inin ucuna kurulacak yeni bir yaşam merkezinden bahsediyoruz. Bu konuda geçenlerde bir gazeteciye Başkan Hanım demeç veriyor: " Bilmediğim bir konu hakkında konuşmayacağım konuda meclis üyemiz Orhan Tanış daha yetkili ve bilgili. " Orhan Tanış Kim? Kendisi Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olsa da Karamürselli ve Karamürsel Belediyesi meclis üyesidir. "

Başkan Hanım biz sizin bu kente yabancı olduğunuzu biliyor ve söylüyorduk. Sonunda siz de bunu itiraf ettiniz madem bu konuda bir fikriniz yok bilginiz yok, gelin meclis üyelerine sorun, bizden fikir alın, az önce belirttim bu mecliste bu şehri bilen çok insan var. Kendi arkadaşlarınıza bütün kontenjanlarınızı doldurarak belediyeye aldığınız arkadaşlarınıza sorun. Şehrin en önemli projesini Karamürselli meclis üyesine paslamayın. MİA'yı Karamürselli meclis üyesine sorun demek, İzmitlilere hakarettir. Yoksa siz görev ve yetkilerinizi Karamürselli belediye meclis üyesine devrettiniz de haberimiz mi yok. Böyle belediye yönetilemez. Belediye başkanlığı da yapılamaz. Bundan sonra İzmit ile ilgili konulara bir daha bu meclis dışından birilerini en azından İzmit dışından birilerini katmayın "

05 Ara 2019 - 12:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.