Başkan Büyükakın'dan Muhalefete Hodri Meydan Açıklamalar!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın kent gündemini meşgul eden bütün iddialara yaptığı basin açıklamasıyla yanıt Verdi. Muhalefetin yapıcı olmadığını sahte bir siyaset yaptığını ifade eden Başkan Büyükakın; “ Her Kuşun Eti Yenmez”, “ Siz Hepiniz Ben Tek “ gibi ifadelere muhalefete “Hodri Meydan” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın kent gündemini meşgul eden bütün iddialara yaptığı basin açıklamasıyla yanıt Verdi. Muhalefetin yapıcı olmadığını sahte bir siyaset yaptığını ifade eden Başkan Büyükakın; “ Her Kuşun Eti Yenmez”, “ Siz Hepiniz Ben Tek “ gibi ifadelere muhalefete “Hodri Meydan” dedi.

Başkan Büyükakın’ın basin toplantısı Antikkapı Restoran’da gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükakın’ın kurmaylarının yanı sıra kentin yerel ve ulusal basin mensupları katıldı.


Bu Kentin Mali Konularına En Fazla Ben Hakimim

Başkan Büüykakın ilk olarak Gebze Darıca Metrosu hakkında konuştu:“ Elimizdeki imkanlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yılda 700 ila 800 Milyon TL arasında yatırım yapmasına olanak sağlıyor. Bu belediyede 10 yıl bürokratlık yaptım. Mali konularına bu kentte kimsenin olmadığı kadar hakimim. Öyle kenara çekip uzaktan atmayla olmaz. Tüm rakamları da bugün anlatacağım.Bundan sonra herkesin de çenesi kapansın.”
“ Biz hep dedik ki geriye dönmeyelim. Geriye dönersek bu kente bir faydası olmaz ama geriye dönmeyişimizi sessizliğimizi nasıl yorumladılarsa her seferinde de bu konuyu gündeme getirdiler. Bu golf aracı meselesi.Türkiye’nin en borçlu belediyesi ama golf aracı alıyorlar diyorlar. Metro’dan devam edeyim bu meseleye de geleceğim.”

Onların Hepsi Ben Tek Hodri Meydan

Bu kentte belediyenin yaptığı mali işlemlere benden daha hakim bir başkan yok. İddia ediyorum. Toplansın hepsi gelsin. Hodri Meydan. Onların hepsi ben tek. Ben ne yaptığımı biliyorum. Yaptığım işe hakimim. Belediyeciliği biliyor bu kenti tanıyorum boş konuşmuyorum. Konuşanlara da Hodri Meydan diyorum. Gelin oturup konuşalım. Bakalım ne diyeceksiniz. Her seferinde mahcup olacaksınız. Her seferinde de cevaplarını alacaksınız.

Metro’nun Bakanlığa Devri 18 Eylül’de Resmi Gazete’de Yayınlandı

“ 18 Eylül’de Metro projesinin bakanlığa devir protokolü yayınlandı. O arada biz devredeceğimizi açıklayınca iki milletvekili bakanlığa sormuşlar. Bir prosedür başlıyor başvurduğumuzda şartlar görüşülüyor, arkada bir yazışma süreci başlıyor. O yazışma sürecinde sorarsanız bakanlıktan o cevabı alırsınız. Ne dediler kamuoyunu yanlış bilgilendirdi dediler. Ya Bakanlık yalan söylüyor ya da Büyükakın yalan söylüyor dediler. Kamuoyunu bu süreçte bilgilendirdik belli aralıklarda bilgilendirdik. 18 Eylül’de Resmi gazete’de yayınlandı. Hadi kafanız karıştı diyelim. Yahu bu Resmi Gazete, Bu gazetede devir yapılacağına ilişkin açıklama yapılmış. Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra sorulur mu ? Hadi basin mensuplarını suçluyorsunuz bu Resmi Gazete. Önce söylüyorlar ortaya çıkacağı zaman biz öyle demedik diyorlar. “

3 Günde Devir İşlemlerini Tamamladık

“ 10 Ekim’de meclisten yetki alınması gerekiyordu.Yetkiyi aldık. 15 Ekim’de Ulaştırma Bakanlığı ile belediye arasında yapılacak protokolun yazısını gönderdik ve 3 gün sonra da geri dönüşümüzü aldık. Bu rakamlar inanılmaz şeylerdir öyle bakanlıktan 3 günde devir yazısı çıkacak zor şeyler 3 günde bu protokolü imzalatmak çok özel bir yetkinliktir.18 Ekim’de AYGM Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. 4 Kasım’da da nihai protokol imzalandı.


Metro Yapılmazsa Ben Kaybedeceğim Siz Mi Kazanacaksınız ?

Başkan Büyükakın daha sonra Metro projesinin devir evraklarını basin mensuplarına gösterdi ve sonrasında şunları söyledi:

“ Zannediyorum ki devredememizi istediler. Devredemeyelim. Gebze’deki metro çukuruna gömülelim. Hadi biz iktidardan gidelim istiyorsunuz. Gebzeliyede mi acımıyorsunuz. İnşaat durursa, metro yapılmazsa, kim kazanacak, ben kaybedeceğim siz kazanacak mısınız ? İnsan ait olduğu şehre dair böyle hisler besleyebilir mi ? Bu mu yapıcı muhalefet, lafa gelince yapıcı muhalefet edecekler, doğrulara doğru diyecekler. Hep öyle diyorlar biz doğru gördüğümüz işleri destekleyeceğiz diyorlar. Bunların hepsi sahte samimi değiller samimi olsalar bunları yapmazlar. Bunu bu şekilde değerlendirmek samimiyetten uzak olmaktır. “

Golf aracı iddialarını da yanıtlayan Başkan Büyükakın şunları söyledi:
“ Türkiye’nin en borçlu belediyesi golf aracı aldı dediler. Yapmak istedikleri şey bizim israf ettiğimizi bizi israfçı olarak konumlandırmaya çalışıyorlar. Bunu bilinçli yapıyorlar. İtibar suikasti yapıyorlar. Bunu bir siyaset biçimi haline getirdiler. Ne kadar kişi ve kurum varsa önce itibarını yerle bir etmeye çalışıyorlar ve bunu acımasızca yapmaya çalışıyorlar. Bunu bir kez daha söylüyorum Her Kuşun Eti Yenmez altında kalırlar mahcup olurlar. Bir tane FETÖ’cünün tweetini artı yapmıştı değil mi ? Hatırlıyor musunuz sonra danışmanın üzerine attı kendisini kurtardı. Bu sefer de basin mensuplarının üzerine attı. Siz yanlış anladınız dedi. Bizle ilgili konuşurken dikkatli konuşsunlar bir kez daha söylüyorum. Kuru gürültüye pabuç bırakmayız. Bugune kadarki sakinliğimiz kentin huzur bulması için. Gündelik polemiklerle horoz dövüşüyle zaman kaybetmemesi için. Bunlarla bu kent zaman kaybeder sadece.

Golf Aracı Değil 18 Tane Bakım Aracı Aldık

‘Türkiye’nin en borçlu belediyesi 270 Bin TL ‘ye golf aracı aldı. ‘ Bakın ifade ediliş biçimi bile golf aracı aldığımız yönünde. Gerçek ne; 18 tane bakım aracı aldık. Arkadaşlarımız bu alanda bakım çalışmaları yapıyor. Nasıl yapacaklardı. Sahillerimiz çöplerimizi nasıl toplayacağız. Golf aracı dedikleri 18 tane bakım aracı. 18 tane araç 270 Bin TL’ye alındı. Golf aracı almadık. Golf oynamıyorum ben kendisinin özel ilgisi varsa bilmem ben hayatımda golf sahası bile görmedim. Golf aracını ne yapayım. Gerçek ortaya çıktıktan sonra da yapacak birşey bulamayınca çevir kazı yanmasın kıvırıp duruyorlar. Ben de diyorum ki Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.”

İSU’ya Alınan Telefonların Tanesi 1131 TL’ye ve Yerli Teşvikle Alındı

Başkan Büyükakın daha sonra İSU’ya alınan Akıllı Telefonlar hakkında açıklamalarda bulundu.
“ 47 tane borç takip personeli, 148 tane sayaç okuma personeli, ellerindeki telefonlarla sayaç okuma işlemi gerçekleştiriyorlar. 70 tane online şantiye işlemi yapan personellerimiz var. Piyasada bu telefonların tanesini 1500 TL’ye alabiliyorsunuz biz tanesini 1131 liraya aldık. İhale kanununa göre bir marka model belirterek ihaleye çıkmak ihalenin fesat sebebidir. Ne dediğinizi de bilmiyorsunuz. Marka yazmak iptal sebebi. “

Her Araba Aldığımda Şoför ve Yakıt Da Mı Almalıyım?

Büyükakın daha sonra şoförsüz, yakıtsız araç ihalesi hakkında gelen eleştirileri cevapladı:

Şoförüm ve yakıtım varken neden araç alırken diğerlerini de alayım. Her araba aldığımda şoförde mi almalıyım. Belediyelerle ilgili düzenlemeler meclisten geçerken siz ne yapıyorsunuz ? Taşeron yasası kapsamında şoförüm mevcut. Sadece araç alıyorum. İhale açık ihale olsun diyorlar. İhale açık ve online bir şekilde yapılıyor. Ona da mı bakmadınız. Ya hiçbir şeye bakmadan etmeden konuşuyorsunuz bu ciddiyete yakışmaz ya da bile bile yapıyorsunuz. Yazıklar olsun.Ben farklı bir partiden belediye başkanı olmuş olabilirim ama bir siyasetçi bir siyasetçi hakkında bu kadar pervasız konuşur mu ? Madem elinde delil var suç duyurusunda bulun. Kenardan konuşup konuşup itibar zedelemek maksadıyla yapıyorsan yazıklar olsun diyorum. ”

Piyasada 50 TL Olan Çikolatayı 22 TL’ye Aldık

“ Efendim çikolata almışız depoya kaldırmışız. Biz her bayram personelimize 8000 adet çikolata alırız. Piyasada 50 lira olan çikolata 22 TL’ye alınmış. Kahve Dünyası’ndan alınmış, buradaki şube 8000 paket çıkaramadığı için genel merkezinden İstanbul’dan alınca faturayı da doğal olarak İstanbul’daki kesiyor. ‘ İstanbul’daki firmayı çikolata almaya çağırmışız’ diye kamuoyuna söylüyorlar. Şurada ben denizin üzerinden yürüyerek geçeyim yüzme bilmiyorsun derler. Bu kente sadece zaman kaybettirmesinler.


‘Yuvacık Barajı Kentimizin Tarihinde Atılmış En Büyük Kazıktır’

“ Bu konuyu açmayın mahcup olursunuz ben açmayacağım siz de açmayın dedim. Bu 6 Milyar borcun tamamı Yuvacık Barajı’nın borcudur. Yuvacık Barajı bizim kentimizin ve Türkiye’nin tarihinde atılmış en büyük kazıktır. Bakın rakamları kıyaslayayım. Ben bunu burada kapatacağım bird aha da açmayacağım. Açmak isterlerse televizyonun karşısına çıkalım orada konuşalım. “

2.2 Milyar Dolar’a Baraj Mı Olur!

Yuvacık Barajı’nın haznesi 50 Milyon m3, Namazgah Barajı 25 Milyon m3, Biz Namazgah Barajı’nı 100 Milyon TL’ye yaptık. Kıyasladığımızda 100 – 200 Milyon olsun. Yuvacık Barajı için Hazine 2.2 Milyar Dolar ödedi. İnsan biraz çekinir. Biz bu konuyu açmayalım da insanlar bizim üzerimize gelmesin desin. Konuşacak bir yeri yok ki bunun 2.2 Milyar Dolar’a Baraj mı olur. En borçlu belediyeyiz evet 6 Milyar borcumuz var şuana kadar Büyükşehir Belediyesi’nden 1.4 Milyar TL para kesildi.

19 Kas 2019 - 09:59 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.