Cumhurbaşkanı Erdoğan "Zarar Ediyordu, Kapattık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 81. ölüm yıldönümü nedeni ile Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında SEKA Kağıt Fabrikası’nın kapatılma konusuna da değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında SEKA Kağıt Fabrikasının neden kapatıldığını da konuştu:

"Sakarya’daki tank palet fabrikasında yapılan işletme hakkı devri sözleşmesi hakkında getirilen eleştirilere şöyle cevap verdi:"Bırakınız diğer meseleleri, daha bu konunun dahi ne anlama geldiğinden habersiz ve sürekli olarak ortalığı karıştırmaya gayret ediyorlar. Bu işin gece gündüz istismarını yapanlar, bunlara sorun, 'Satış nedir? İşletme devri nedir? Daha önce bu fabrika nasıl çalışıyordu? Şimdi ne yapacak?' gibi soruların hiçbiri ile ilgilenmiyorlar. Bunlar, Kocaeli'ndeki SEKA kağıt fabrikası sürekli zararda. Doğru dürüst üretim yapamıyor ve biz dedik ki, 'böyle olmaz'. SEKA Kağıt Fabrikası'nı kapatma karar aldık. Oradaki işçileri Kocaeli Belediyesi’ne devrettik. O makineler tamamen tarih, dedik ki 'burayı müze haline getirelim' ve bütün o bölgeyi Kocaeli Belediyesi’nin eliyle de milli park haline dönüştürdük. Orası böyle bir hizmeti veriyor ve kağıt noktasındaki üretimi çok daha farklı bir şekilde yapar hale geldi. Tıpkı Atatürk, cumhuriyet istismarı gibi bu konuda da kendilerine bir istismar yolu bulmuşlar, gözleri kapalı bir şekilde oradan devam ediyorlar. Sakarya’daki bu tank palet fabrikasının satımı diye bir şey söz konusu değil. Tamamıyla BMC fabrikasının yüzde 50’si Katar ortaklığında, yüzde 50’si Türk ortaklar olmak üzere kurulan bu şirketle şu anda Karasu’da kendi fabrikalarını yapıyorlar, ayrıca yapılacak ve burada da o fabrikanın yapımıyla birlikte buranın işletmesi alınmak suretiyle bu süreç devam ediyor. Dürüst olun, samimi olun milleti aldatma yoluna gitmeyin."

11 Kas 2019 - 07:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.