Neslican'ın Azmi Herkese Işık Olacak

4. kez kansere yakalanan Neslican Tay'dan kötü haber geldi. Bir bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay yaşamını yitirdi ve tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Peki Neslican Tay kimdir, kaç yaşındaydı?

Daha önce 3. Kez yendiği kansere 4. defa yakalanan Neslican Tay yaşamını yitirdi. 20 yaşındaki genç kız kanser nedeniyle bir bacağını kaybetmiş ancak mücadeleyi elden bırakmamıştı.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Bursa doğumlu, 20 yaşındaki Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize’de tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mimarlık okumak isteyen Neslican, puanı iyi olmasına rağmen hedefindeki okulu kazanabilmek için tekrar üniversiteye hazırlandı. Araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican, üniversite sınavına girdi ve şu an Bahçeşehir Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi görüyordu.

Kansere karşı verdiği mücadeleyle milyonların sevgisini kazanan Neslican Tay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ünlü isimler Neslican Tay hakkındaki duygularını sosyal medyadan paylaştı. İşte mücadelesiyle herkese örnek olan Neslican paylaşımlaından bazıları...

Demet Akbağ:
Ahh güzel kız, ahh tatlı neslican , güzel gözlerindeki ışıklar gibi aydınlık olsun yattığın yer.

Sıla
Yıldızlar sana iyi bakacak güzel çocuk. Biz de seni ve cesur kalmayı hiç unutmayacağız.

Fazıl Say: Işıklar içinde uyu güzel Neslican Tay

Demet Evgar: Neslihan... Daha iyi bi yerde olduğunu biliyorum ama yine de, bu dünyadaki bedenim acı çekmeden edemiyo bu gidişe... Hep vaar ol...Olacagını biliyorum... Buradaki oyunu müthiş bir kavrayışla oynadın. Anlattın, kavrattin bir çoklarına. Bi gün yine görüşmek üzere "güzel ruh". Hep "ışıldayan ruh"

Serenay Sarıkaya:
"Güzel Nesli... Hepimize öyle duygular bırakıp gittin ki... Korkusuzluğun, cesaretin, inancın, mücadelen, yaşama sevincin ile hepimize inanılmaz bir örnek oldun, bize önceliklerimizi yeniden hatırlattın... Mücadelen çok ama çok güzeldi... Hep var olacaksın... Seni çok seviyorum..."

Başak Dizer:
‘Benim için sol bacağınızı da sevin’
Ah Nesli gittiğin yerde huzurlu ol. Mücadelen çok güzeldi.Bu hastalıkla uğraşan çok insana umut oldun. Bize de umut olmuştun.Çok insanın yüzünü güldürdün...Bundan daha güzel bir şey olabilir mi, senden daha güzel birşey olabilir mi?

Kenan Doğulu:
Bütün dünyaya cesaretin ne demek olduğunu gösterdin güzel Neslican. "Belki kaybedeceğim ama savaşarak kaybedeceğim" demiştin. Senin mücadelen hepimize ilham olmaya devam edecek. Senin yaşama sevincin bizim umudumuz olacak. Işıklar içinde ol.

Mine Tugay:
Üzüntümün tarifi yok..Boğazım düğüm düğüm. Çoook çooook üzgünüm

Can Yılmaz:
Güle güle güzel insan, mekanın Cennet olsun. Huzur içinde uyu, sen elinden geleni yaptın...

Nergis Kumbasar:
Gülüşü güzel güçlü kız. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Aydan Taş:
Biz, hayatta karşımıza çıkan incir kabuğunu doldurmayacak zorluklarda “Ben bunun üstesinden nasıl geleceğim? Dünyanın en büyük felaketi bu” deme cüretini gösterirken, Sen, çektiğin acılara ve zorluklara rağmen ayakta dimdik durarak o güzel enerjinle hayata sımsıkı tutundun ve güçlü olmak adına en güzel dersi verdin hepimize. Seninle iyi ki yollarımız kesişti. Bana hep umut olacaksın. Yolun ışık olsun güzel Neslim

Sibel Can:
Sen güçlü cesur yürekli bir savaşçıydın çok üzgünüm. Sen bizim saçlarımız, sol bacağımız, acıyan kalbimiz olarak kalacaksın. Mekanın sevdiğin çiçeklerle dolu cennet bahçesi olsun...

Kemal Doğulu:
Bir güzel ruh daha eksildi aramızdan. Bunu da yenersin diyordum hep. Olmadı, mekanın cennet olsun

Yağmur Sarnıç:
Nur yüzlü güzel kız Mekanın cennet olsun. Bende sevdiklerimi gözümün önünde kanserden kaybederken çırpınışlarını çaresizce izlemiş biri olarak Neslicanı gördüğümde inşallah iyileşir diye dua etmiştim ama Rabbim demek ki onu daha çok seviyormuş yanına almış.. Çok üzgünüm Allah sevdiklerine sabır versin inşallah.

Tuğba Özay:

Şu gelip de göçüp gideceğimiz dünyadan tüm olumsuzluklara rağmen insanlara gülümsemeyi öğrettin sen ... Daha gencecik yaşta bir kuş kanadının çırpıntısında atan yüreğin yaşama sıkı sıkıya bağlıydı .. Hiç tanımadım seni, yüzüne, ellerine dokunmadım ama sen mücadeleci yapın, samimi gülüşün, gözlerinden yayılan muhteşem enerjinle insanların yüreklerine dokundun. Her ne olursa olsun pes etmemeyi öğrettin. Ve İnan kışın çektiğim klibimin öyküsünü bile senin mücadelenden etkilenip yazmıştım. Ve birkaç gün sonra o klip ödül alıyor ne garip. Senin haberin olmadan nelere ilham olmuşsun ne garip. İyi ki geldin bu dünyaya Neslican.Bizlere yaşamı, sevgiyi, azmi, gülümsemeyi, mücadeleyi anımsattın yüzlerce kez! Umudun ve direncin kaynağının sevgi olduğunu anımsattın yeniden. Ailene ve sevenlerine sonsuz sabırlar diliyorum gözleri gülen kız. Işıklar içinde uyu. Hafızamda gözleri ışık saçan , melek gülüşlü kız olarak kalacaksın

Mustafa Sandal:

Melek yüzlü, dünyalar güzeli nurlar içinde yat. Başta ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum

21 Eyl 2019 - 09:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.