Kocaeli'de Sahte Müteahhit Milyonluk Vurgun Yaptı

Güney Afrika doğumlu olan Türk Vatandaşı A.A(35) isimli bir şahıs, İzmitli T.K bir iş adamına kendisini müteahhit olarak tanıtıp ilişki kurdu ve ardından milyonlarca liralık vurgun yaptı

Güney Afrika doğumlu olan Türk Vatandaşı A.A(35) isimli bir şahıs, İzmitli T.K bir iş adamına kendisini müteahhit olarak tanıtıp ilişki kurdu. Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin en büyük kuruluşlarından biri olan İSU’ dan devasa bir iş aldığını, ancak yeterli finansmanı olmadığını söyledi.

Kendisine finansman sağladığı takdirde çok büyük paralar kazanacağına ikna etti. 2018 yılı içerisinde T.K isimli iş adamında birkaç defa para aldı. A Yaklaşık 2 milyon lira para alan şahıs çeşitli tarihlerde yaptığı ödemeler ile bu paranın yaklaşık 650 bin lirasını ödedi.

ÖDEME YAPAMAYINCA...

Ancak daha sonra ödeme yapamayınca,’ İşler çok kötü, Para yok. Seni İSU’da ki yetkililer ile görüştüreyim’ diyerek kendilerini İSU yetkilisi olarak tanıtan B.A(36) ve Ü.F(36) isimli şahıslar ile görüştürdü. Ancak bu görüşmenin üzerinden de uzun zaman geçmesine rağmen para ödenmeyince T.K isimli şahıs geçtiğimiz günlerde polise giderek şikâyette bulundu.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan araştırma ve incelemeler sonucu olayı gerçekleştiren ve çok sayıda sabıkası olan A.A, şahısı oyalamak konusunda ona yardımcı olan sabıkalı arkadaşı B.A ve Ü.F isimli şahıslar İzmit’de düzenlenen operasyonla yakalandılar. İşlemleri tamamlanan şüpheliler Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

04 Tem 2019 - 12:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.