251 Şehit İçin 251 Bin Yasin-i Şerif Okunacak

Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde düzenlenecek etkinlik öncesinde 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için Kocaeli halkı tarafından 251 şehit için 251 bin hatim okunuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde düzenleyeceği etkinlik öncesi Kocaeli’nde, 15 Temmuz ve tüm şehitler için Yasin-i Şerifler okunmaya devam ediyor. 15 Temmuz’un 3. Sene-i devriyesinde ay yıldızlı hilal için şehit düşen kahramanlar rahmetle, şükranla, dualarla anılıyor. Demokrasi ve Milli Birlik Günü, İzmit Milli İrade Meydanında düzenlenecek olan etkinlik öncesinde Kocaeli halkı tarafından 251 şehit için 251 bin hatim okunuyor. 15 Temmuz 2019 Pazartesi akşamı ve gece saat 24.00’e kadar devam edecek olan etkinlik kapsamında, Büyükşehir tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunulacak.

MİLLİ İRADE MEYDANI’NDA DÜZENLENECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği ve ÖNDER paydaşlığında gerçekleştirilecek programda okunan Yasin-i Şeriflerin hatim duası, 15 Temmuz 2019’da Kocaeli Milli İrade Meydanı’nda düzenlenecek Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yapılacak. 15 Temmuz ve bu topraklar için can veren tüm şehitlerimiz için düzenlenen etkinlikte Yasin okumak isteyenler www.duayadavet.org web sitesinden kayıt yaptırabiliyor.

WWW.DUAYADAVET.ORG

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde organize edeceği program öncesinde 251 demokrasi şehidimiz ve tüm şehitlerimiz için 251 bin Yasin etkinliği başladı. Her şehidimiz için bin adet olmak üzere 251 bin Yasin-i Şerif okunması hedefleniyor. Yasin okumak isteyenler www.duayadavet.org web sitesinden de kayıt yaptırabilecek. İnternet sitesinden Yasin okumaları alınmaya başlandı. İnternet sitesine girenler, kaç adet Yasin okumak istiyorlarsa sitedeki ilgili bölüme yazabilecek. Sitede 15 Temmuz şehitlerimizin isimleri ve fotoğraflarıyla o gece yaşananları anlatan bilgi ve görseller yer alıyor.

251 HAFIZ ÖĞRENCİ

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenecek etkinlik ise 15 Temmuz Pazartesi akşamı başlayacak ve gece yarısına kadar devam edecek. Etkinlik gecesinde Kocaeli genelindeki İmam Hatip Liseleri’nde eğitim alan 251 hafız öğrenci, şehitlerimizi gerçekleştirecekleri koreografiyle anacak. Etkinlikte 251 hafız, şehitlerimiz için okudukları hatimlerin son cüzünü kurulacak sahnede tilavet edecek. Kocaeli İl Müftülüğü de mevlit ve ilahi programı düzenleyecek. Etkinlik kapsamında camilerden salalar yükselecek.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği ve ÖNDER paydaşlığında gerçekleştirilecek programda okunan Yasin-i Şeriflerin hatim duası, 15 Temmuz 2019 Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Milli İrade Meydanı(Perşembe Pazar Alanı)’nda düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz gecesi halkımızın kahramanca direnişini ve 28 gece süren demokrasi nöbetlerinde yaşanan heyecanı tekrar hatırlatmak amacıyla Türkiye genelinde benzeri olmayan bir organizasyona imza atacak.

TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ

15 Temmuz 2019 Pazartesi akşamı başlayacak ve gece saat 24.00’e kadar devam edecek olan etkinlik kapsamında, Büyükşehir tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunulacak. Alana gelmek isteyen Kocaelililer için saat 24.00’e kadar Büyükşehir’in araçları ücretsiz ulaşım imkânı sağlayacak. 15 Temmuz’u anlamına ve ruhuna uygun etkinliklerle idrak etmek, aziz şehitlerimizi şükranla anmak, gazilerimize vefamızı sunmak, 15 Temmuz Ruhunu diri tutmak, Milli Birlik ve Kardeşliğimize Kocaeli 'den katkı sağlamak amacıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde düzenlenecek etkinliğe tüm halkımızı bekliyoruz.

25 Haz 2019 - 11:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.