Eğitim İş Kocaeli Şubesi Samsun Yolcusu

Eğitim İş Kocaeli Şubesi Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’ncü yılı vesilesiyle gerçekleştirilecek programa katılacak. Sendika üyeleri yarın akşam saat 22.00’da Milli İrade Meydanı’ndan hareket edecek

ÖZGÜRLÜK MEŞALESİNİN 100’ÜNCÜ YILI

Basın açıklamasında konuşan Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Emine Çalık, “ Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 100. Yıldönümü, ulusumuza kutlu olsun. Tam 100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da, bir ulus, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları öncülüğünde kendi kaderine el koyarak, var olma mücadelesini başlattı. 19 Mayıs 1919’da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen dünyanın tüm mazlum uluslarına da bağımsızlık mücadeleleri için örnek olmuştur.

SÖMÜRÜYLE KARŞI KARŞIYA

Çalık konuşmasının devamında, “Sınava endeksli eğitim programları ile ulusal belleği yok edilmiş, sorgulamayan, düşünmeyen, itaat eden bir gençlik yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Eğitimin ticarileştirilmesi ve giderek daha fazla oranda paralı hale getirilmesi, milyonlarca gencimizin eğitim sisteminin dışına itilmesine neden olmuştur. Eğitim hakkından yararlanamayan yüz binlerce gencimiz, çalışma yaşamında da güvencesizlik ve ağır emek sömürüsü ile karşı karşıya bırakılmıştı” şeklinde konuştu.

SAMSUN’A HAREKET EDİYORUZ

Çalık konuşmasını, “Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz. Eğitim İş Genel Merkezi tüm örgütüyle aynı 1919 ruhu inancı ve kararlılığıyla Samsun da buluşuyor. Eğitim İş Kocaeli 1 nolu şube yönetici ve üyeleri ile Cumartesi günü Samsun a hareket ediyoruz” şeklinde sonlandırdı.

17 May 2019 - 17:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.