AK Parti İl'e Ağabey Formülü Mü?

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, Kocaeli’ye gelerek Ak Parti yönetimiyle istişarelerde bulunmuş Abdullah Eryarsoy’un istifasının ardından Ak Parti il başkanlığıne getirilecek yeni isim için görüşler alınmış , gözlerse açıklama için genel merkeze, Ankara’ya çevrilmişti.. Son iddialar bir öncekilerden kuvvetli... Son konuşulanlara göre o isim belli oldu. Süreçte adı hep çok konuşuldu ve boşalan ak parti il başkanlığı koltuğuna geçecek isim gölcük eski belediye başkanı Mehmet Ellibeş oldu.

Süreçte adı çok konuşuldu...

Resmi açıklama henüz yok. İddiada geçen eski belediye başkanı da henüz kabul etmedi. Ancak partiye yakın kaynaklardan alınan son kulislere göre Ak Parti Kocaeli’de ‘Ağabey’ formülü tuttu, bir istifayla boşalan Ak Parti İl Başkanlığı koltuğuna geçecek isim, Gölcük Belediyesi’nin eski başkanı Mehmet Ellibeş oldu...

AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ve 49 kişilik il yönetim kurulu, AK Parti Genel Merkezi'nin talimatıyla görevinden istifa etmişti. Gündeme oturan bir istifaydı Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’un istifası... İzmit’in sorumlusunun kendisi olduğunu ifade etmişti, istifasını kamuoyuna bu gerekçeyle ilan etmişti. Yeni il başkanını belirlemek için Kocaeli’ye gelen AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölge Koordinatörü Mustafa Köse yönetimleriyle istişarede bulunmuştu. Yapılan istişarede il başkanlığı için Mehmet Ellibeş, Şahin Talus, Sibel Gönül, Halit Çokan, Ali Korkmaz ve Ahmet Berberoğlu gibi isimlerin ön plana çıktığı konuşulmuştu.

Heyet, yapılan görüşmede il başkan adaylığı için isimleri öne çıkan 6 isim ile görüşmüş, il başkanlığı için fikirlerini almıştı.

Yapılan istişarede mevcut belediye başkanları ve ilçe başkanlarının bir kısmı, bu süreçte AK Parti Kocaeli Teşkilatı’nda bir ağabeye ihtiyaç duyulduğu ve buna en uygun ismin de Gölcük Belediyesi eski Başkanı Mehmet Ellibeş'in olduğu dile getirmişti.

Son kulis bilgilere göre AK Parti Genel Merkezi de bu görüş üzerine İl Başkanı olarak Mehmet Ellibeş'i göreve getirdi. Mehmet Ellibeş ise kendisine genel merkezden sözlü ya da yazılı bir tebligatın yapılmadığını ifade ediyor. AK Parti MKYK'da Ellibeş'in isminin İl Başkanı olarak onaylandığı ve onay yazısının da hafta sonu veya hafta başında Ellibeş'e iletileceği öğrenildi.

11 May 2019 - 15:16 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.