“Yaya Öncelikli Trafik Güvenliği”

04-10 Mayıs “ Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve “Karayolu Trafik Haftası” münasebetiyle “Yaya Öncelikli Trafik Güvenliği” kapsamında program düzenlendi

İzmit Alemdar Kavşağında gerçekleştirilen programa; Vali Vekil Dursun Balaban’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma komutanı Albay Osman Aslan, daire müdürleri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Öğrenciler tarafından karşılanan ve onlarla toplu fotoğraf çekilen Vali Vekili Dursun Balaban daha sonra beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve AFAD tarafından alanda kurulan standları gezerek, yetkililerden bilgi aldı.


Vali Vekili Dursun Balaban’ın yapmış olduğu açıklamalarında; “ Değerli katılımcılar, 4 ve 10 Mayıs tarihleri arası Türkiye genelinde Trafik haftası olarak kutlanmaktadır. Tabi 2019 yılı bizim için ayrı bir yıl olarak görülmektedir. Sebebi ise; bu yıl yayaya öncelik verme yılı olarak kutlamaya başladık. Öncelikle trafik haftasını kutluyorum.

Bu güne baktığımızda 2019 yılının ilk 4 ayında ilimiz genelinde 1262 yaralamalı ve ölümlü trafik kazası olmuştur. İlimizde ölümlü ve yaralamalı trafik kazaların 21 azalma söz konusu olmuştur. Bunun ana sebebi hem trafik ekiplerimizin, hem yayalarımızın ve hem de sürücülerimizin trafik kurallarına uymasıyla olmuştur.

Bütün gayemiz, amacımız bunu daha da düşürmektir. Bu sayıları sıfırlara ve özellikle ölümlü kazaları en aza indirmektir.

Türkiye genelinde 2019 yılının ilk 4 ayında 2018’e göre 41 ölümlü kazalarda azalma meydana getirdi. Vatandaşımızın yaya olarak, şoför olarak bilinçlendiğinde bu kazaların sayısı düşecek ve azalacaktır. Trafikte sabır çok önemlidir. Şoförlerimize özellikle sabır diliyoruz, çünkü sabrettiği ve acele etmediği zaman kazalara da dur demiş oluyorlar.

Dünyada kullanılan son sistem cihazlar hem Emniyet birimlerimizde, hem Jandarma birimlerimizde, AFAD, Belediye İtfaiye ekiplerimizde bulunmaktadır ve bunlarda da tecrübeliyiz çünkü ilimiz geçmişinde bir deprem geçirmişti.

Buradan aldığımız, öğrendiğimiz dersleri bugün geliştirerek aynı zamanda insan hayatının kurtulması ve kurtarma yönünde de büyük bir bilinçlenmeye sahibiz. dolayısıyla burada görev yapan trafik ekiplerimize, özellikle kazalarda yardımlarını esirgemeyen ve anında yerinde bulunan AFAD, Belediye İtfaiye ekiplerimize, UMKE’ye teşekkür ediyorum.

Kazaları olmayan, olursa da ölümü olmayan bir yıl diliyorum.” diyen Vali Vekilimiz Sayın Dursun Balaban, trafik haftasını kutlayarak, katılım sağlayan herekse teşekkür etti.

07 May 2019 - 15:43 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.