Ulu Hakan Abdülhamid Han'ın İzmitlilere Yaptığı Bağış...

Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’nda, tarihte Kocaeli’ndeki ticari ve ekonomik faaliyetler ele alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’nda, tarihsel akış içerisinde Kocaeli’ndeki sosyal ve ekonomik faaliyetler ele alındı.

Çoban Mustafa Paşa Salonu’nda gerçekleşen oturumda Prof. Dr. Yunus Özger,1894 Depreminin İzmit’i Sosyo- Ekonomik Yapısına Etkisi’ni aktardı. Fevziye Cami, Çuval Fabrikası ve özellikle birçok okul depremde hasar aldığını kaydeden Özger, depremden zarar gören vatandaşlara dönemin padişahı Sultan Abdülhamit tarafından kendi parasıyla yüklü miktarda bağışta bulunduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Yunus Özger Tarihinden birçok deprem felaketi yaşayan İzmit hakkındaki sunumunda önemli ayrıntılar sundu.

Doç. Dr. İbrahim Erdal ise Osmanlı Devleti’nin sanayileşmesinde gayri müslim kişilerin öncülüğünü öne çıkararak Hereke Kumaş Fabrikası’ndaki önemli rollerinden bahsetti

Polis Akademisi’nden Doç. Dr. Yücel Yiğit ise Seka Kağıt Fabrikası’nda önemli roller alan GüstavHoppe’nin 1949 yılında Türk vatandaşlığına geçiş sürecine kadar gelişen olayları aktardı.Kocaeli Üniversitesi’nden Göksu Hülagü ise Osmanlı döneminde Kocaeli’deki bankacılık faaliyetlerini gözler önüne serdi.

10 Mar 2019 - 13:32 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.