Ak Parti Adaylarını Açıklıyor

Öte yandan kesinleştiği ifade edilen ve 50 ilin aday isimlerine işaret eden liste açıklamanın yapılacağı günün öncesinde büyük yankı uyandırdı. O isimler arasında Kocaeli de var.

Öte yandan kesinleştiği ifade edilen ve 50 ilin aday isimlerine işaret eden liste açıklamanın yapılacağı günün öncesinde büyük yankı uyandırdı. O isimler arasında Kocaeli de var. 2019 Mahalli İdareler Seçimi için aday belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti'de adaylığı netleşen isimler açıklanıyor. Aday tanıtım toplantısının 24 Kasım Cumartesi İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceği belirtildi. Öte yandan kesinleştiği ifade edilen ve 50 ilin aday isimlerine işaret eden liste açıklamanın yapılacağı günün öncesinde büyük yankı uyandırdı. O isimler arasında Kocaeli de var. Açıklamanın yapılacağı büyük günün öncesinde yayılan listedeki isimse sürpriz değil, aday adaylığı sürecinin resmen başlamasıyla birlikte adı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en çok geçen isimlerden biri... O isim Bilecik Valisi Tahir Büyükakın... Listede en dikkat çeken bölgeler malum İstanbul, Ankara ve İzmir oldu. Kesinleştiği ve yarın açıklanacağı ifade edilen bu listeye göre Ak Parti’nin 2019 Mart yerel seçimlerinde İstanbul adayı TBMM Başkanı Binali Yıldırım. İzmir adayı ekonomi eski bakanı Nihat Zeybekçi, Ankara’nın merakla beklenen adayı ise AK PARTİ genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki... Sürecin en merak edilen illerinde ANTALYA’da mevcut başkan Menderes TüreL’le devam kararı çıktı. Büyükşehir’de aynı isimle devam kararı kılınan illerden biri de Gaziantep oldu. Gaziantep büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin’in yerel seçimlerde Ak Parti’nin yeni dönem için de adayı olduğu belirtiliyor. Yine aynı listeye göre Düzce’nin adayı Bilim, sanayi ve teknoloji eski bakanı Faruk Özlü, Yalova’nın adayı AK PARTİ Yalova il başkanı - mali müşavir Yusuf Ziya Öztabak, BURSA’nın adayı ise mevcut Büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklamada cumartesi günü Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir tanıtım toplantısı düzenleneceğini, burada Ankara, İstanbul, İzmir dahil olmak üzere yaklaşık 40 seçim bölgesindeki adayların ilan edileceğini belirtmişti. Gözler şimdi aday tanıtım toplantısının 24 Kasım Cumartesi günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek o toplantıya çevrildi.

21 Şub 2016 - 00:53 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.