‘’ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ, TOPLUMUMUZUN YAPI TAŞLARIDIR.’’

HER BİRİMİZ BİR GÜN ENGELLİ BİREY OLABİLİRİZ Ülke olarak ulaşım, sağlık, turizm ve savunma sanayiinde sıçrama yaptığımızı ifade eden Kocaeli Milletvek...

HER BİRİMİZ BİR GÜN ENGELLİ BİREY OLABİLİRİZ

Ülke olarak ulaşım, sağlık, turizm ve savunma sanayiinde sıçrama yaptığımızı ifade eden Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, toplumumuzu oluşturan bireyler olarak her bir ferdin çeşitli sebepler ile süreç içinde engelli bir birey olabileceğimizi ifade ederken; ‘’ Toplum olarak köklerimizi sevgi ve hoşgörüden almaktayız. Bu sebeple toplumumuzu oluşturan her bir ferdimiz hayatlarını idame ettirdiği süre boyunca birbirini sevmeli ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı dayanışmayı ve hoşgörüyü hiçbir zaman elden bırakmamalı. Güçlü Türkiye’nin Güçlü Toplumunu oluşturan kişiler arasında en özel yere sahip engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata adapte olabilmeleri için hepimize önemli görevler düşmekte. Bugün belki bizler hayatlarımızı engelsiz bir şekilde yaşıyoruz fakat şunu asla ama asla unutmamalıyız ki; bizler de bir gün engelli bir birey olabiliriz. Bu bağlamda yaşamımızı sürdürdüğümüz toplumun her alanında engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla hareket edebilecekleri ve onları her daim mutlu edecek düzenlemeleri elimizden geldiğince yapmak noktasında her birimize ayrı ayrı görevler düşmekte. Toplum olarak bu görev ve sorumluluklarımızı yaparken de aslında bizlere düşen en önemli görev ise; bu bilinç ve sorumluluğumuzu bizlerden sonra gelen nesle güzel bir miras olarak aktarmaktır.’’ dedi.

AK PARTİ, ENGELLİ VATANDAŞLARIN HER ZAMAN YANINDADIR

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker; ‘’ Güçlü toplumların dinamosu, birbirine kenetlenmiş ve değerlerine sıkı sıkıya sarılan bireylerdir. AK Parti olarak kurulmuş olduğumuz günden bu güne dek her daim toplumumuzun huzuru ve güvenliği için durmadan çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bu bağlamda toplumumuzu oluşturan en özel kişiler olan engelli vatandaşlarımız için de birçok yeniliğe imza atarken, yapılan hizmetler üzerine her gün bir yenisini eklemek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu noktada illerimizde çeşitli kollarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek istişare ve değerlendirmelerimizi yapmayı da ihmal etmiyoruz. 2005 yılında 5378 sayılı ülkemizin ilk Engelliler Kanunu’nu Gazi Meclisimiz ’de kabul ederek engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzun en somut adımını attık.’’ diyerek AK Parti hükümetlerinin Engelli Bireyler için yapmış olduğu çalışmaları kısaca şu şekilde sıraladı: -2010 yılında Anayasanın 10’uncu maddesinde yaptığımız değişiklikle engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık anayasal düzeyde güvence kazandı. -2013 yılında tüm mevzuatlarda “sakat”, “özürlü”, “çürük” ibarelerinin “engelli” ibaresiyle değiştirilmesi sağlandık. -Bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde 2002 yılında 21 merkezde 1843 engelli vatandaşımıza hizmet verilirken, 2017 yılında ise 103 merkezde 7111 engelli vatandaşımıza yatılı olarak bakıldı.

10 May 2018 - 10:42 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.