Kocaeli'de orman köylülerine kredi desteği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor. Orman ve Su İşleri Baka...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Kocaeli'nde orman mahallelerinde yaşayan vatandaşlara 2003 yılından bu yana yaklaşık 19 milyon 500 bin TL'den fazla kredi desteği verdi. Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık, Kocaeli'nde süt sığırcılığı, güneş enerjisi, seracılık, mantolama ve fenni arıcılık başta olmak üzere birçok alanda orman köylülerine kredi desteği sağladı. 2003 yılından bu yana 2 bin 197 aileye destek veren Bakanlık, 2017 yılında da 100 aileye 1 milyon 400 bin TL destek vermeyi hedefliyor.

Destek Vermeye Devam Edilecek
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak orman köylülerini düşündüklerini, onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle birçok proje geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ilave istihdam alanları oluşturduklarını ifade etti. Ayrıca orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, bu yıl da bu tür projeleri çeşitlendirerek destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

22 Ağu 2017 - 09:40 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.