Kayıt Dışı Parayı 'Ablalar' Aklıyor

FETÖ/PDY’nin kadın ayağı olan ‘abla’lar, güvenlik güçlerinin tespitine göre toplum içinde inançlı bir görüntü sergileyerek ‘himmet, yardım, kermes vb....

FETÖ/PDY’nin kadın ayağı olan ‘abla’lar, güvenlik güçlerinin tespitine göre toplum içinde inançlı bir görüntü sergileyerek ‘himmet, yardım, kermes vb.’ gibi faaliyetlerle toplanan paraları örgütün sermaye şirketlerine aktararak para aklıyor. Ablalar, gerçek isimleriyle değil aldıkları bir ‘kod isim’le vatandaş ve FETÖ mensuplarıyla iletişim kuruyor.

İDEOLOJİK YAYINLARA ABONE YAPIYORLAR

Ablalar, FETÖ’nün ideolojik görüşünü anlatıp gizli talimatlar verdiği dergi ve gazetelere yeni aboneler kazandırmayı ise düzenlenen ev toplantılarıyla sağlıyor. Ablaların önemli bir görevi de bu ev toplantılarına ekonomik durumu iyi olan işadamlarının eşlerini çekmek ve finans desteği kurmak.

FETÖ’nün en önemli ideolojik yayılma projesi olan ‘altın nesil’ oluşturma projesinde ablaların önemli roller üstlendiği, zeki çocukları kendi sistemlerine kattıkları, örgüte insan kaynağı temin ettikleri, zeki çocukların aileleriyle iletişime geçerek bu çocukları örgüte kazandırdıkları belirtiliyor. Üst düzey ‘abla’lar, FETÖ’nün amacı doğrultusunda açılan yurtdışındaki Türk okullarına ve ABD’de merkeze götürülüyor.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmada, ablaların, örgütün finansından sorumlu gizli kasa olarak bilinen örgüt mensubu abiler, muhasebeciler ve büyük bölge abileri ile bunların finans toplayan yardımcılarıyla görüştükleri, bunlarla irtibatlı oldukları da ifade ediliyor. Örgüt ablaları, topladıkları paraları sorumlu ‘abi’ye aktarıyor. Örgüt içinde ‘ByLock’ isimli şifreli programdan yazışan ablalar, bazen de adliye önünde yapılan FETÖ yanlısı Cemaat protestolarında boy gösteriyor.

06 Ağu 2016 - 08:19 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.