Kandıra’nın Eski Çöplüğü ‘’Kent Ormanı’’ Oluyor

Kandıra’nın geçmiş yıllarda vahşi depolama tekniği ile oluşturulan çöplük, Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kent Ormanı” haline getiriliyor Küresel ı...

Kandıra’nın geçmiş yıllarda vahşi depolama tekniği ile oluşturulan çöplük, Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kent Ormanı” haline getiriliyor

Küresel ısınma ve çevre sorunlarıyla boğuşan dünyanın geleceğinin ne olacağı tartışma konusu olurken, Kocaeli’de yeşil alan ve ormanların çoğalması için her alan büyük titizlikle değerlendirilmeye devam ediyor. Yılda bir milyon ağaç dikerek yerel yönetimlerde kırılması zor bir rekora her yıl imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’nın geçmiş yıllarda vahşi depolama tekniği ile oluşturulan alanını “Kent Ormanı” olarak doğaya ve insana yeniden kazandırıyor. Arazide teknik bir inceleme gezisi yaparak çalışmaları yerinde denetleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kandıra’nın eski çöplüğünü kent ormanına dönüştürüyoruz. Tekniğine uygun biçimde çöplüğün üzerini toprakla kapatarak Kandıra Belediyemizle birlikte ağaçlandırıyoruz. 150 dönümün tamamının etrafını taş duvarla örerek bu alanı aynı zamanda koruyacağız” dedi.

GELECEKTE HARİKA BİR MESİRE ALANI OLACAK

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Özder, Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan’ın da eşlik ettiği inceleme gezisinde açıklamalarına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, “Ağaçlandırdığımız bu alan gelecekte harika bir mesire alanı olacak. Cennet misali bir yer halkımızın kullanımına açılacak. Vatandaşımızın burada sporunu ve pikniğini yaptığı, ailesiyle birlikte huzur bulduğu müthiş güzellikte bir yer oluşturma çabasındayız. Şehrimizin her köşesini bu şekilde yapmak için çalışıyoruz. Bu tarz projeler köylerimizi güzel bir geleceğe de taşıyacak. Bunu da vatandaşımızla birlikte başaracağız” diye konuştu.

AĞAÇLANDIRMADA TÜRKİYE’NİN ÖNCÜ BELEDİYESİYİZ

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ağaçlandırma alanında yaptığı çalışmaları Türkiye’nin her köşesindeki yollara ve kavşaklara uygulamaya çalıştıklarını belirtmesinin çok önemli olduğunu da vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Biz Türkiye’de ağaçlandırma anlamında öncü bir belediyeyiz. Bu konuda çok hassasım ve önem veriyorum. Ağaçlandırma ve yeşillendirme hizmetlerin en güzelidir. Orman alanlarımızı büyüteceğiz ve onları gözümüz gibi koruyacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

Kandıra’nın her yıl önemli bir yatırım alarak halkımızın refahı ve yaşamının kolaylaştırdıklarını ifade eden Kandıra Belediye Başkanı Köken de, “Kandıra coğrafi olarak çok geniş bir alana sahip. Birçok yatırım yaptığımız ilçemizin geçmiş dönemlerde taş ve evsel atıkların depolandığı bu yeri, yeşil alana dönüştürüyoruz. Çok hoş bir görüntü olacak. Büyükşehir Belediyemizle uyum içerisinde çalışıyoruz. Kent Ormanı haline getireceğimiz bu alanı 49 yıllığına Orman Bakanlığımızdan kiraladık. Kandıra’nın doğasına uygun olan olacak bu mesire alanı, bu bölgeye değer katacak” ifadelerini kullandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kent Ormanı’na dikilen bölgeye uygun meyve ve farklı türlerden 20 bin ağacın durumunu da yerinde görerek, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi çalışanlarıyla da bir araya geldi.

15 Şub 2016 - 13:44 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.