Eylemler Gebzeye'de Sıçradı 300 Kişi İstifa Etti

Bursa’da otomotiv fabrikalarında başlayan eylemde Türk Metal Sendikası’na yönelik tepki ve istifalar Gebze’ye de yansıdı. Demokrat Gebze'nin haberine...

Bursa’da otomotiv fabrikalarında başlayan eylemde Türk Metal Sendikası’na yönelik tepki ve istifalar Gebze’ye de yansıdı.

Demokrat Gebze'nin haberine göre Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan ZF Sachs işyerinde çalışan 300 işçi Türk Metal Sendikası’ndan istifa etti. 550 işçinin çalıştığı işyerinde öteki işçilerinde istifa edeceği bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Türk Metal Sendikası’na yönelik tepki ve istifa amaçlı olarak Bursa’da otomotiv fabrikalarında başlayan eylemler Gebze’de de etkisini gösterdi. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Fransız üretim ZF Sachs işyerinde Türk Metal Sendikası üyesi 300 işçi sendikadan istifa etti.

Öte yandan TAYSAD içinde yer alan Farba ve Pimsa işyerlerinde de işçilerin üyesi oldukları Türk Metal Sendikası’ndan istifa etmeye hazırlandıkları bildirildi.

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Necmettin Aydın, söz konusu istifaların tamamen işçilerin kendi insiyatifi ile gerçekleştiğini belirterek, sendika olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

22 May 2015 - 11:28 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.