Teknoloji insanı mutsuz eder

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren bilgi evlerinde öğ...

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren bilgi evlerinde öğrenciler arasında münazara yarışması düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bilgi evleri, öğrencilerin eğitimlerine sağladığı katkının yanında onların çok yönlü gelişimine de katkı sunmaya devam ediyor. Öğrenciler, bilgi evlerinde bilgi destek programının yanı sıra birbirinden eğlenceli ve faydalı kulüp faaliyetlerine katılıyorlar. Bu faaliyetlerden birisi de insanlığa yön veren kişilerin yetişmesinde payı büyük olan ve liderlerin oyunu olarak bilinen “münazara yarışması.” Dilovası Mimar Sinan Bilgi Evi’nde yapılan yarışmada “teknoloji insanı mutlu eder” tezi ve “teknoloji insanı mutsuz eder” antitezi tartışıldı.


TEZLERİNİ SAVUNDULAR
Bilgievi’nde geçekleşen münazara yarışmasında öğrencilere; fikirlerini savunabilmeleri, ikna kabiliyetlerini geliştirmeleri, araştırma becerilerini geliştirmeleri ve toplum önünde konuşabilme kabiliyetlerinin artırılması yönünde oldukça fayda sağlanıyor. “Teknoloji insanı mutlu eder” tezini savunan grupta Emirhan Halis, Berivan Halis, Mehtap Yıldırım, Meltem Bahşi, Rabia Beyaztaş; “Teknoloji insanı mutsuz eder” antitezini savunan grupta ise Rabianur Kaya, Ayşe Melek Kaya, Kübra Taylan, İsra Taylan, Sevgi Oğur adlı öğrenciler yer aldı. Her iki gurubun öğrencileri de savundukları tez-antitezler hakkında edindikleri bilgileri, örneklemeleri; konuşma ve beden dillerini özgüvenleri yüksek şekilde kullanarak marifetlerini jüriye sundular.


BEYİN FIRTINASI
Oldukça heyecanlı başlayan ve guruplar arasında bir saat boyunca kıyasıya bir beyin fırtınası esen münazaranın jürisinde Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, Bilgi Evleri sorumluları ve idarecileri yer aldı. Jüri, tez ve antitez guruplarını, konu hakkındaki bilgi yeterliliğine, hitabet gücüne, Türkçeyi doğru kullanma becerilerine, vücut dilini kullanma yeteneğine, zamanı doğru kullanma ve ikna kabiliyetlerine göre değerlendirdi. Jürinin karar vermekte zorlandığı münazarayı antitezi savunan ekip kazandı.

16 Şub 2015 - 14:41 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.