ÖCALAN'A TELEVİZYON VERİLECEK

Yakalanarak İmralı Cezaevi'ne konulduğu günden beri televizyon talep eden ancak bu talebi ilgili makamlar tarafından karşılanmayan terör örgütü PKK'nı...

Yakalanarak İmralı Cezaevi'ne konulduğu günden beri televizyon talep eden ancak bu talebi ilgili makamlar tarafından karşılanmayan terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın radyosu televizyon ile değiştirilecek.

ERDOĞAN: "TALİMATI BEN VERDİM"

Afrika gezisine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Senegal'de gazetecilerle yaptığı sohbette Abdullah Öcalan'ın radyosunun televizyon ile değiştirileceğini açıkladı.

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik'in bildirdiğine göre Erdoğan "Radyosu vardı, televizyon ile değiştirecekler. Ben talimatı verdim" dedi.

ÖCALAN'A TELEVİZYON VERİLECEK

İşte Erdoğan'ın açıklamaları;

" Ev hapsi diye bir olay söz konusu değil. Bu konuda her şey kesinleşmiştir. Ve Öcalan'ın konumu, yeri, her şey bellidir. İkide bir, hücre hapsi falan... Arkadaşlar ben sizi bilgilendireyim: Şu anda Öcalan'ın kaldığı yer, 12 metrekarelik bir odadır. Bugün 12 kişinin kaldığı yeri gösterdiler ya (Senegal Goree Adası'nda) o 12 kişinin kaldığı yer 2,60'a 2,60'tır. Öcalan 12 metrekarelik yerde kalıyor, karyolası, her şeyi var. Radyosu vardı, şimdi o radyoyu televizyon ile değiştirecekler. Ben talimatı verdim belki de değiştirmişlerdir bile. Talimatı vereli epey oldu. Bir televizyonu oraya k oyun dedim. Bir diğer konu da, orada biliyorsunuz beş mahkum daha kalıyor. Her gün bir saat onlarla bir defa avluda voltasını atıyor, görüşüyorlar. Böyle de bir durum var. Şimdi böyle bir tablo içerisinde bir yaşam ve herhangi bir endişeye, dış saldırıya vs'ye karşı da herhangi bir şekilde speküle edilmesin diye, bu ülkeye, bu devlete maliyeti çok yüksek bir bakımla orada besleniyor. Böyle bir durum var."

11 Oca 2013 - 08:12 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.