O Cesedin Sırrı Çözüldü!

Ocak ayında otoyol kenarındaki ağaçlık alana atılmış siyah renkli çöp poşeti ve battaniyeye sarılı halde bulunan cesedin sırrı çözüldü.

Kartepe’de 21 Ocak Salı günü TEM Otoyolu üzerindeki yol kenarında bakım onarım ve temizlik çalışmaları yapan karayolları ekipleri, ağaçlık alanda şüpheli bir battaniye görünce durumu polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri battaniyeyi incelediklerinde içerisinde elleri ve ayakları bağlanmış halde battaniyeye sarılı erkek cesedi buldu.

CESEDİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Ekiplerinin yaptığı çalışmalar ve incelermeler sonucunda cesedin sırrı çözüldü. Ekiplerin ilk olarak bölgede bulunan tüm MOBESE ve PTS kameralarını inceledi. Daha sonra olay yerine yakın noktada bulunan iş yerleri ve fabrikaların kameralarını incelemeye aldı. Detaylı incelemelerde, şahısların oldukça profesyonel olarak çalıştığı ortaya çıktı. Ceset kameraların görmediği bir noktaya atılmıştı. Ancak çevredeki bir işletmeye ait kamera, çok uzakta olsa aracın durmasını ve hemen sonra olay yerinden ayrılmasını görüntüledi. Cinayet Büro dedektifleri, bu görüntü üzerinde çalışma başlatarak olayın saatini tespit etti. Ardından o saatte yoldan geçen araçları belirlendi.

YABANCI UYRUKLU ÇIKTI

Yapılan incelemeler sonucu cesedi bırakan araç ve sürücüsü tespit edilerek çalışmaya başlandı. Şahısın bağlantıda olduğu diğer şüphelilerde tespit edilince 4 Mayıs günü Kocaeli polisi tarafından İstanbul’da operasyon düzenlendi. Olayla ilgili 7’si yabancı uyruklu 9 şüpheli yakalanarak Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Elde edilen ilk bilgilere göre olayda öldürülen Bangladeşli şahıs ile gözaltına alınan diğer Bangladeş uyruklu şüphelilerin göçmen kaçakçılığı yaptığı, şahıslar arasında para paylaşımı nedeniyle anlaşmazlık çıktığı, diğer şüphelilerin şahsı öldüresiye dövdüğü, şahısın hayatını kaybetmesi üzerine bu şahısların birkaç bin lira para ödeyerek cesedi Türk olduğu öğrenilen şahıslara teslim ettiği, şahıslarında getirip yol kenarına attığı tespit edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi ifadeleri alınası sonrası serbest kalırken, 7 kişi tamamlanan evrakları ile adli mercilere sevk edildi


08 May 2020 - 10:22 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.