O Açılışı Reis Yapacak!

Onkoloji Hastanesi ve Palyatif Bakım Merkezine” hasta kabulüne başlandı.Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, hastanenin resmi açılışının 19 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi.

Onkoloji Hastanesi ve Palyatif Bakım Merkezine” hasta kabulüne başlandı.Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, hastanenin resmi açılışının 19 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi. Hastanenin onkoloji ve fizik tedavi servisleri taşındı.

Başhekimlik binasında gazetecilerle bir araya gelen KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, Başhekim Prof. Dr. Zafer Cantürk Onkoloji Hastanesi ve Palyatif Bakım Merkezine” ile ilgili soruları yanıtladı.

Rektör Prof. Dr. Hülagü kanser hastalarının yanı sıra alzheimer, demans (bunama), parkinson ve hareket bozukluğu olan fiziki sorunu bulunmayan hastalara hizmet verecek hastanede onkoloji ve fizik tedavi merkezlerinde tedavi gören hastaların nakledileceğini söyledi.

Yeni hastanede Araştırma Hastanesindeki doktorlarla sürekli kadroya alınan 60 hemşire, 30 güvenlik, 60 temizlik personeli görev yapacak.

Prof. Dr. Sadettin Hülagü yaptığı açıklamada, “Onkoloji hastanemizde 6 kök hücre bilim merkezinin yanı sıra aynı anda 45 hastamızın kemoterapi görebileceği alanlar yaptık. Türkiye’de ilk olan Hidrojen Peroksit sistemi ile hastalarımıza vereceğimiz ilaçları tam dezenfekte ederek enfeksiyon riskini ortadan kaldıracağız.” dedi.

Rektörlüğü döneminde yapılan projelerden bahseden Prof. Dr. Hülagü, “Kalkınma bakanlığı’nın bizlere ayırdığı 12 milyon bütçe ile birçok projeyi hayata geçirdik. Çok katlı otopark ve külliyeyi tamamlıyoruz. Dedi ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi.

05 Mar 2019 - 10:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.