Nasrallah'tan olay açıklamalar

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, Sünnilere yönelik katliam yaptığını ve ABD'nin örgütte...

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, Sünnilere yönelik katliam yaptığını ve ABD'nin örgütten istifade etmek için IŞİD'e göz yumduğunu söyledi.

Nasrallah, 2006 İsrail-Lübnan Savaşı yıl dönümü nedeniyle bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada, "IŞİD, Suriye ve Irak'ın geniş bir bölümünü kontrol altında tutuyor. Petrol, nehirler ve barajları kontrol ediyor. Ellerinde büyük miktarda silah ve mühimmat var. Bu örgütün yöntemi, katliam yapmak, insanları öldürmektir" dedi.

İran ve Suriye'yi IŞİD'in arkasında olmakla suçlayanları eleştiren Nasrallah, IŞİD'in Sünnilere yönelik katliamın yanı sıra Kürtler, Yezidiler ve Hristiyanlara karşı da savaştığını belirterek, "IŞİD, başta Suriye ve Irak olmak üzere Suudi Arabistan'dan Ürdün'e diğer ülkeler için de tehdit oluşturuyor. ABD, IŞİD'den istifade etmek için ona göz yumdu" diye konuştu.

Lübnan, Filistin, Suriye ve Körfez ülkelerinden, mezhep odaklı örgütlerden ve şahsi düşmanlıklardan vazgeçmelerini isteyen Nasrallah, yalnızca Şiileri değil, Sünni, Hristiyan, Yezidi, Dürzi, Alevi ve İbadileri de hedef alan bu tehlikenin karşısında durma çağrısı yaptı.

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, mezhep odaklı örgütlerin ve şahsi düşmanlıkların yol açtığı tehlike karşısında ortaya konulacak seçenekleri değerlendirme ve tartışma çağrısında bulundu.

LÜBNAN - İSRAİL SAVAŞI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2006 Lübnan-İsrail savaşını sona erdirmek amacıyla aldığı 1701 sayılı kararını değerlendiren Nasrallah, "Lübnan'ı İsrail'in saldırılarından koruyan bu karar değildir. Lübnan'ı koruyan, direniş, ordu ve halkdır. Uluslararası şemsiye, toplum ya da 1701 sayılı karar değildir" ifadelerini kullandı.

Lübnan toprakları ve İsrail'in kuzeyinde, Hizbullah'ın askeri kanadı ile İsrail Silahlı Kuvvetleri arasında Temmuz 2006'da şiddetli çatışmalar yaşanmış, BMGK, savaşın sona ermesini öngören 1701 sayılı bir karar almış, 14 Ağustos 2006'da ateşkes sağlanmıştı.

16 Ağu 2014 - 10:36 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.