Minikler Ebru Yaptı

Geleneksel Sanatlar Ebru Bölümünü ziyaret eden İlim Yayma Cemiyeti Seka Gonca Gündüz Bakımevi öğrencisi minikler, ebru yapmayı deneyimledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Eğitim Merkezi, İlim Yayma Cemiyeti Seka Gonca Gündüz Bakımevi öğrencisi 5 yaş grubu minikleri ağırladı. Geleneksel Sanatlar Ebru Bölümünü ziyaret eden 5 yaş grubu minikler, geleneksel sanatımız ebrunun nasıl yapıldığını öğrendi. Ebrunun nasıl yapıldığını, ebru yapımı için ne tür malzemeler kullanıldığını öğrenen minikler ebru yapmayı deneyimledi.

ÇOCUKLARIN SAF VE TEMİZ RUH HALLERİ EBRUYA YANSIDI

Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Merkezi’nde 2004 yılından bu yana Ebru Eğitmenliği yapan Gülseher Kahraman, miniklere geleneksel sanatımız ebrunun tarihini aktardı. Ebrunun nasıl yapıldığını gösterdi. Miniklerle birlikte ebru yaptı. Çocukların saf ve temiz ruh halleri yaptıkları ebrulara yansıdı diyen Kahraman, kendisinin de ebru sanatıyla ilkokul çağlarında tanıştığını ifade ederek “Bu tür etkinlikler çocukların hafızalarında hoş bir anı olarak kalıyor. Sanata dair bir tohum atılıyor. Geleceğe bir maya atılıyor” dedi.

SANATIN HER YAŞA ULAŞMASINA VESİLE

İlim Yayma Cemiyeti Seka Gonca Gündüz Bakımevi Müdürü Nuriye Çelikkol, “Belediyemiz böyle bir mekânla sanatın her yaşa ulaşmasına vesile olmuş. Bizde bundan faydalanmak istedik” diyerek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Seka Kültür Alanı’nda bulunan Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Eğitim Merkezi’ne gerçekleştirilen ziyarette miniklere, öğretmenleri Ebru Alan ve Merve Şahinkaya’da refakat etti.

21 Oca 2020 - 10:28 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.