Migros eylemine polis müdahalesi

Çayırova'da bulunan Migros Şekerpınar deposu önünde eylem yapan işçiler, yolu kapatmak isteyince polis müdahale etti, 14 işçi gözaltına alındı.

Olay Çayırova'da bulunan Migros Şekerpınar deposu önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sendikalaştıkları için ücretsiz izne çıkarılan, yaklaşık 10 gün önce de Kod29 ile işten çıkarılan işçilerin depo önünde direnişlerinin 60 gününde gerginlik yaşandı. İşçiler sabah erken saatlerde deponun önüne gelerek eylemlerine başladı. İlk olarak mikrofonla depoya doğru seslerini duyurmaya çalışan işçiler, daha sonra halay çekip, oyun havası oynayarak eylemlerini sürdürdü. İşçilerin eylemi gün boyu devam etti. Polis ekipleri de gün boyu tedbir amaçlı bölgede bekledi. İş çıkış saatinde işçilerin servislerin geçmesine müsaade etmemeleri ve yolu kapatmaları üzerine bölgede hazır bekleyen polis ekipleri müdahale etti. İlk olarak işçileri megafon ile uyaran ekipler, eylemi sürdüren işçileri gözaltına aldı. Toplamda 14 işçinin gözaltına alındığı öğrenildi.

06 Mar 2021 - 09:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.