MHP’den Kocaeli için somut projeler

Milletvekili aday tanıtım toplantısını yapan MHP, iktidara gelmeleri halinde Kocaeli için hayata geçirecekleri somut projeleri kamuoyuna tanıttı. MHP’...

Milletvekili aday tanıtım toplantısını yapan MHP, iktidara gelmeleri halinde Kocaeli için hayata geçirecekleri somut projeleri kamuoyuna tanıttı. MHP’nin kente en büyük vaadi trafik sorunun kökten çözmek ve turizmi canlandırmak oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aday tanıtım toplantısını dün Teona Otel’de yaptı. Toplatnıya cezanesi nedeniyle katılamayan

Lütfü Türkkan dışında tüm milletvekili adayları ve il teşkilatı hazır bulundu. Programa milletvekili adaylarından Saffet Sancaklı, Ahmet Yeşil, Arif Gülen, Dicle Akın, Serdar Kaman, Musa Çoşkun, Dicle Akın, Osman Beniz, Kürşat Sönmez, Derya Çavdar ve İsmail Okumuş ile İl Başkanı Aydın Ünlü, Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı İbrahim Özcan ve partinin ilçe başkanları katılım sağladı. Toplantıda MHP’nin milletvekili adayları sırayla söz alarak y patıkları kısa konuşmada, kendilerini tanıttı.

SOMUT PROJELER Toplantıda konuşma yapan il başkanı Aydın Ünlü ise, MHP’nin iktidara gelmesi halinde, bakanlıklar eliyle kentte yapacakları yatırımları sıraladılar. MHP’nin Kocaeli’de yapacakları arasında başta ulaşım sorununu çözmek ve kenti bir turizm haline getirmek vardı. Somut projeleri sıralayan İl Başkanı Ünlü “Bunları yapmak zor değil. MHP bunun için vardır. Kocaeli kamuoyu bu 14 yıllık kaostan kurtulmak istiyorsa MHP’yi tercih etmelidir” diye konuştu.

KOCAELİ GÖRECEK Aydın Ünlü, “MHP olarak seçimlere en hazırlıklı parti olarak karşınızdayız. Seçimlere tatbikatla hazırlanan tek parti olmamız, başarılı olacağımızın göstergesidir. Seçmen 7 Haziran’da AKP’ye gerekli uyarıyı yapmış ve iktidardan indirmiştir. Fakat bu uyarıyı anlamayan AKP, ülkeyi üç aydır uçuruna sürüklemektedir. Bugün Kocaeli’deki hayallerimizden bahsedeceğiz. İnanın bugün başardığımızda, Kocaeli’de nelerin değişeceğini tüm Kocaeli görecek” ifadelerini kullandı.

GELİR KOCAELİ’DE KALACAK Aydın Ünlü’nün ilk dile getirdiği proje, Kocaeli’nin vergi oranlarına göre gelir elde edeceği yönünde oldu. Sinevizyon görüntüleriyle projelerini destekleyen Ünlü, “Kocaeli’nin geliri Kocaeli’de kalacak. Bu kentin nimetlerinden faydalanıp, vergilerini başka kentten arttıranlar olmayacak. MHP olarak bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi meclisten geçiremeyeceğiz” diye konuştu.

KUZEY-GÜNEY FENİKÜLER Aydın Ünlü’nün ikinci projesi ise, Kocaeli’nin ulaşım problemini çözmekle ilgili oldu. Ünlü projelerinden, “Uğraştırmayacağız, ulaştıracağız. Bizim çalışmamızda İzmit trafiğinin rahatlaması için, minibüs ve otobüsler şehrin dışına çıkacak. Kuzey-Güney yönünde feniküler olacak, İzmit’in üst kısımlarına hatta Kocaeli Üniversitesi’ne de çıkaracağız. Öğreniler otostop çekmekten kurtulacak” dedi.

TURİZM VE SPOR İl Başkanı Ünlü’nün daha sonra dile getirdiği proje ise turizm ve spor ile ilgili oldu. Ünlü, “Karadeniz Kongre Turizm merkezini kuracağız. Karadenize 70 km sınırımız var. Bu bölge yeni bir vizyonla ülkemize yeni bir değer katacak. Büyük bir hamle başlatılacaktır. Havalimanını aktifleştireceğiz. Mevcut havalanındaki proje hatalarını ortadan kaldıracağız. Büyük uçuşların iniş yapamadığı Cengiz Topel’in kapasitesi arttırılacaktır. Gebze bölgesi başta olmak üzere spor kampüslerini hayata geçireceğiz. Spor Akademisi’yle gençlerimiz ülkemizi dünyada temsil edecektir” ifadelerini kullandı.

KARTEPE TEK KİŞİNİN Pojeleri açıklayan Aydın Ünlü’nün özel olarak söz ettiği ilçelerden biri de Kartepe oldu. Kartepe’yi uluslararası kış turizmine açacakarını kaydeden Ünlü, “Kartepe Türkiye’nin yeni gözdesi olacaktır. Kapasitesi itibariyle uluslararası kış sporlarına ev sahipliği yaparken bir kişinin insafına terk edilmiştir. Biz iktidara geldiğimizde, Orman Bakanlığı eliyle yatırımların önünü açacağız” sözlerini sarf etti.

İSTİKRAR TERÖR MÜDÜR? Aday tanıtım toplantısında konuşan adaylardan Ahmet Yeşil ise “3 ay önce 1 500 TL için ‘nasıl o ekonomi’ yapıyorsunuz diyen adamlar bugün 1 300 TL vaat ediyor. Bu nasıl bir şey anlamış değilim. Hala çözüm süreci diye bir şeyde ısrar ediyorlar. Yav kardeşim sokaktaki adam bile bunun nasıl saçma bir şey olduğunu biliyor. ‘İstikarara’a artık kimse inanmıyor. İstikrar, terör müdür ekonomik sıkıntı mıdır taktirini size bırakıyorum. 7 Haziran’dan sonra bu kadar şehitler veriliyor bunlar size soruyorum” dedi.

VATAN TEHLİKEDEDİR MHP Milletvekili ve 1’nci sıra adayı Saffet Sancaklı, ise şöyle dedi, “Herkesin gördüğü şekilde, vatan tehlikededir. 13 yıldır ülkeyi yöneten partinin geldiği noktayı çok kısa özetleyeyim. Daha iki ay öncesine kadar sakın bayrak asmayın tahrik unsudur, terör örgütünün başıyla devamlı görüşenler, Ulu Önder Atatürk’e ayyaş diyenler, andımızı kaldıranlar, bayrak şiirlerin okul kitaplarından çıkaranlar şimdi tek vatan tek bayrak diye bağırmaya başladılar.

HER ŞEYİNİZ YALAN İşte MHP adamı böyle yapar. Adama tek vatan dedirtir. Sizin vatan sevginiz 1 Kasım’a kadar. Çünkü sizin her şeyiniz yalan. Başta sayın bakna ve o çok konuşan gebeze il başkanı genel başkanımızın sorularına cevap versin. MHP’nin aldığı her oy ülkenin geleceği için etkili olacaktır. Hepimiz Türkiye’yi bunların elinden kurtarmak için çalışıyoruz. Biz birileri gibi ülkeyi soymadık, ülkeyi satmadık. Çok yakın bir zaman gelecek, sokağa çıkacak haliniz kalmayacak”

05 Eki 2015 - 09:55 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.