Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed) yılın son toplantısında 25 baz puanlık faiz artışına giderken, Merkez Bankası (TCMB) bu ayı pas geçti. Yapılan açıklamaya gör...

ABD Merkez Bankası (Fed) yılın son toplantısında 25 baz puanlık faiz artışına giderken, Merkez Bankası (TCMB) bu ayı pas geçti. Yapılan açıklamaya göre, marjinal fonlama oranı yüzde 8,5, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8, Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0, borç verme faiz oranı yüzde 10 olarak bırakıldı.

Uzmanların bir kısmı Merkez Bankası'nın bu ayki toplantısında faiz artırımı beklerken, bir kısmı ise Merkez'in bu ayı pas geçmesini bekliyordu. Geçen sene 10 yılın ardından aralık ayında faizleri 25 baz puan artıran FED, bu yılın son toplantısında faizi 25 baz puan daha artırmıştı. Fed'in 2017 yılında 3 faiz artırımı daha yapması bekleniyor. TCMB ise yılın ilk 2 ayını pas geçerken, Mart ayında faiz koridorunun üst bandında 25 baz puan, nisan, mayıs ve haziran ayındaki toplantısında 50 baz puan, Temmuz ve ağustos, eylül toplantısında ise 25 baz puan indirime gitmişti. Böylece marttan bu yana yapılan toplam indirim 250 baz puana ulaşırken, TCMB ekim ayını ise pas geçmişti. TCMB kasım ayı toplantısında ise politika faizini 50 baz puan artırmıştı.

20 Ara 2016 - 12:29 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.