Martta Cari Açık 4,9 Milyar Dolar Oldu

KSO Başkanı Zeytinoğlu ödemeler dengesi verilerini değerlendirdi

T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan mart ayı ödemeler dengesi verilerini değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Mart ayında cari denge 4.9 milyar dolar cari açık verdi. Mart ayında verilen bu açıkta, dış ticaret açığındaki artış ile hizmetler gelirlerindeki gerilemenin etkisini görüyoruz. Dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre 3.6 milyar dolar artarak 4.3 milyar dolar, hizmetler dengesi net girişleri ise 918 milyon dolar azalarak 735 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu gelişmelerle birlikte yıllık cari fazla 6.3 milyar dolardan 1.4 milyar dolara geriledi.” dedi.

Önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmede bulunan Zeytinoğlu, mart ayının salgın etkilerinin görüldüğü ilk veri olduğunu söyleyerek, “Koronavirüs salgını nedeniyle, tüm dünyada yavaşlayan ticaretle birlikte nisan ayında ihracatta yüzde 41.3, ithalatta yüzde 28.3’lük düşüş yaşandı. Benzer şekilde yıla çok iyi başladığımız ancak mart ayında gerilemeye başlayan turizm gelirlerinin katkısının da nisanda sınırlı olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla nisan ayında hem aylık hem yıllık bazda cari açık verilebileceğini düşünüyoruz. Temennimiz en kısa sürede toparlanarak bu sürecin atlatılmasıdır.” dedi.

13 May 2020 - 13:42 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.