Lastik İş Goodyear ile Bir Kez Daha Masaya Oturacak

Goodyear’la toplu iş sözleşmeleri için masaya oturan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı, sözleşmede olumlu gelişmeler olduğunu belirterek cuma günü gerçekleştirilecek olan toplantının Goodyear’ın üst yöneticileriyle yapılacağını ifade etti

Brisa, Pirelli ve Prometeon’dan ayrılarak Lastik-İş Sendikası ile masaya ayrı oturan Goodyear, yaklaşık bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bugün TRYP by Windham Otel’de gerçekleşti. Görüşmeye Goodyear iş verenleri ve Lastik İş Sendikası yönetimi katıldı.

Görüşmelerin ardından sözleşmenin gidişatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı şu sözleri kaydetti: “Lastik sözleşmeleri geleneksel olarak 3 fabrikanın birlikte yaptığı sözleşmeler nezdinde bitiyordu. Daha önce Brisa, Pirelli, Prometeon iş yerlerindeki sözleşmeleri bitirdik ancak Goodyear masadan zaten kalkmıştı. Bu pandemi sürecinde Goodyear sözleşmesi masaya gelmeme konusunda duruş sergiledi. Zaman zaman kendileriyle irtibat kurmaya çalıştık ancak bir türlü masaya getiremedik.

ÜRETİMDE 9 DESTEKDE 10 MADDE KALDI

Kendilerine daha önce de ifade ettiğimiz gibi bugün de ifade ettik toplu sözleşmelerde Brisa, Pirelli, Prometeon ölçeğinde nasıl bittiyse Goodyearla da aynı şartlarda bitirmekten yana olduğumuzu başka bir konuyla gelmemelerini her toplantıda ifade ettik. Bugünkü toplantıya baktığımızda olumlu gelişmelerle geldiğimizi söyleyebiliriz. Kalan maddelerde destek diye nitelendirdiğimiz arkadaşlar olmak üzere 10 madde kaldı, üretim diye nitelendirdiğimiz arkadaşlarla ilgili 9 madde kaldı.

SAĞLIK SİGORTASI TAMAM

Destekle alakalı baktığımız zaman Pirelli, Prometeon, Brisa fabrikalarında sağladığımız tamamlayıcı sağlık sigortasını Goodyear’da da aldık. Bu madde destek çalışanları için çok önemliydi. Aldığımız bu tamamlayıcı sağlık sigortası Brisa, Pirelli, Prometeon’da olduğu gibi aileyi de kapsayacak şekilde olduğunu söyleyebilirim.

ÜST YÖNETİMLE GÖRÜŞÜLECEK

Bugün üretim aşamasında baktığımızda üretim işçilerinde 6 madde geçti. Destek hizmetlerinde de 8 madde geçti.

Önümüzdeki toplantı da önümüzdeki cuma günü saat 14.30’da TRYP by Windham Otel’de olacak Goodyear’ın daha üst yönetimi gelecek. Ümit ederim ki ifadelerimizde Pirelli, Prometeon, Brisa dışında herhangi bir sözleşmeye imza atmayız diye arkadaşların yüzüne söyledik.

ENFLASYON KABUL EDİLMEYECEK

O yüzden toplantının seyrinin nasıl olacağını bilemiyoruz. Cuma günü müzakeremiz 9 ve 10 madde üzerinden olacak. Toplantı uzar mı bilemiyorum gelişlerine bağlı. Altını çizerek kazanmış olduğumuz haklarımız enflasyon kabul etmeyeceğimizi ifade ettik. Toplu sözleşmeyle alakalı, bitecek ya da bitmeyecek olan toplantıyı hep beraber göreceğiz.”

23 Haz 2020 - 17:23 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.