Lastik İş Başkanı Alaattin Sarı "Asla Taviz Vermeyeceğiz."

Kocaeli’nin Kanalı Kocaeli TV kentin nabzını tutmaya devam ediyor. Kocaeli TV ekranlarında yayınlanan Burak Turan’la Ana Haber Bülteni’nin canlı yayın konuğu bu kez Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Sn. Alaaddin SARI oldu.

İlk olarak efsane başkan Rıza Kuas’ın vefatının yıl dönümünde yapılan ve yapılacak olan anma programından ve ardıından merhum Kuas’ın ne denli bir değer olduğundan bahseden Alaaddin Sarı, konuşmasının sonunda Genel Yayın Yönetmeni Burak TURAN’ın “Emekçi kardeşlerimiz toplu iş sözleşmeleri hakkında başkanımızın söyleyecekleri var mıdır?” diyorlar başkanım, “Neler söylemek istersiniz?” sorusuna son derece net cevaplar verdi. Başkan Sarı verdiği cevap ile toplu sözleşme konusunda ki dik duruşunu bir kez daha kamuoyuna göstermiş oldu.

"ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Başkan Sarı konuşmasında “Toplu iş sözleşmeleriyle alakalı kazanımlarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Bir sendikal mücadele tarihimiz var, bu mücadele tarihimizde Rıza Kuas’lardan bahsediyoruz, Abdullah Karacan’lardan bahsediyoruz, hiçbir şekilde bu toplu sözleşmede taviz vermeyecek şekilde kazanılmış olan haklarımız, özel istihdam büroları dahil olmak üzere gibi bu kavramlar çerçevesinde satın alma gücümüzü de en iyi şekilde sağlayacak şekilde bu toplu sözleşmede işçi arkadaşlarımızın geçmişte olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bu anlayış veyaklaşım içerisinde devam edeceğiz. Lastik İş sendikasının tarihsel birikiminde ve gücünde var olan anlayış budur. Lastik İş sendikası ilkleri yapan bir sendikadır. Önümüzdeki süreçte Lastik İş sendikası olarak kurumsal kimliğimiz çerçevesinde de yeni yeni kazanımlarmız olması başarmamız noktasında, birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki toplu sözleşmeyi arkadaşlarımıza, özellikle Kocaeli’de lastik fabrikalarında çalışan arkadaşlarımızın birlik ve beraberliği güveni doğrultusunda en iyi şekilde onların hem ailelerini iyi bir şekilde geleceğe dönük, hem de Kocaeli bölgemizdeki esnaflarında aynı şekilde ekonomik değerlenden kazanacağı şekilde iyi bir toplu sözleşme yapmakla alakalı hedefimiz ve anlayışımız budur. Bu doğrultuda en önemli konulardan bir tanesi güvendir, güven olduktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir diye söyleyebilirim.” Dedi.

26 Eki 2019 - 12:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.