Lastik İş 6. Kez Masaya Oturdu

Lastik-İş Sendikası, lastik sektörü grubundan ayrılan Goodyear ile altıncı kez masaya oturdu. Görüşmelerin ardından konuşan Genel Başkan Alaaddin Sarı, “Arabuluculuk görüşmeleri bittikten sonra fiili olarak eylemlerimiz başlayacak.” dedi

Goodyear’ın uzun yıllardır 3 büyük lastik fabrikasının içinde bulunduğu Lastik Sektörü Grubundan çıkarak Lastik-İş Sendikası ile doğrudan masaya oturma kararı almasının ardından altıncı toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Trpy By Wyndham Otel’de gerçekleştirildi. Görüşmeler Lastik- İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetiminin yanı sıra Goodyear İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci ile Goodyear yetkilileri katıldı. Bir önceki toplantıda 4 tane madde geçmiş, evlenme, doğum, ölüm yardımıyla alakalı tarihinde ilk defa yüzde 22 ile yüzde 47 oranın da zam alınmıştı. Görüşme sonrası açıklama yapan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Maddeler üzerinde genel bir tarama yaptık.

Şu ana kadar Goodyear fabrikasında kadrolu işçilerde 20 tane madde kalırken, destek hizmetlerinde ise 25 tane maddemiz kaldı. Önümüzdeki haftalarda bunları tekrar değerlendireceğiz. Bugün itibari ile arabulucu sürecine girdik. Arabulucu görüşmeleri bittikten sonra fiili olarak eylemlerimiz başlayacak. Sektöre bir an önce bu toplu sözleşmelerinde ciddiye alınacak şekilde. Maddelerin bir an önce bitmesini istiyoruz. Taleplerimizi tekrar yineledik. Geçmişte baktığımız zaman yapılan toplu iş sözleşmelerinde fabrikalarda eylem yapılmıyordu. Ancak bu dönem arabuluculuk sonunda eylemlerimiz başlayacaktır.” dedi Bir sonraki toplantı 19 Mart saat 10’ da gerçekleştirilecek

09 Mar 2020 - 15:34 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.