KOTO Duyurdu, İzmit Simidinin Patenti Alındı

Kocaeli Ticaret Odasının yaptığı başvuru neticesinde kentimizin Türkiye çapında bilinen lezzet olan İzmit simidi için coğrafi işaret başvurusu yapmıştı. Bu başvuru onaylandı ve İzmit Simidi 13 Eylül tarihinde kentimizin tescilli bir lezzeti oldu.

Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe bugün KOTO meclisine gelerek tescil belgesini KOTO Başkanı Necmi Bulut ve Meclis Başkanı Akın Dığan’a teslim etti. Coğrafi işaret konusuyla ilgili de konuşan Hakan Kızıltepe, “Coğrafi işaret yörede meşhur bir ürün varsa bunun koruma altına alınması ve marka değerinin arttırılması anlamına geliyor. Simit başka kentlerde de üretiliyor. Ancak kimse artık buna İzmit simidi diyip satamaz.

Coğrafi işadet o ürünün bilinirliğini arttırmak ve üreticinin bu işten daha fazla para kazanmasını sağlamak. Simit üretip satarsınız. Ancak başına kafanıza göre artık İzmit simidi yazamazsınız” açıklamasında bulundu.

30 Eki 2019 - 11:34 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.