Korkunç Patlamada 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Kocaeli’den de duyulan patlama da 2 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi yaralandı.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde kurulu bulunan Coşkunlar Havai Fişek Fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sonra büyük bir gürültü duyuldu. Patlamanın ardından fabrikanın bulunduğu bölgeden gökyüzüne dumanlar yükseldi. Patlamanın sesi, Kartepe, İzmit ve Başiskele’den bile duyuldu. Patlama sonrası yangın çıkan fabrika için bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Bölgeye Kocaeli'den de çok sayıda ekip gönderildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine bağlı 2 su tankeri, 1 adet köpük kulesi ve 1 adet 42 metrelik su çekme aracı bölgeye gönderildi.

2 ÖLÜ 73 YARALI


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini 73 kişinin yaralandığını duyurdu. Koca açıklamasında, "Sakarya Hendek’te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var." ifadelerini kullandı.

BAKANLAR BÖLGEDE


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor.

“KOCAELİ’DEN YARDIM İSTEDİ!


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Vahim bir tablo var. Yaralılarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Hala patlamalar devam ediyor. Düzce ve Kocaeli'den yardım istedik, bütün ekiplerden yardım istiyoruz" dedi.

VALİ KALDIRIM: İÇERİDE YAKLAŞIK 150-200 ARASI İNSAN VAR


Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Bütün ekiplerimiz orada. AFAD, sağlık, itfaiye UMKE, jandarma, emniyet tüm birimlerimiz orada. Fabrika etrafında tüm güvenlik tedbirleri alındı. Havai fişek fabrikası olduğu için, patlamalar devam ettiği için şu anda olaya müdahale edemiyoruz." ifadesini kullandı. "Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 arası insan var ama patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor." diyen Vali Kaldırım, "Olayı yakından takip ediyoruz. Bütün çevre güvenliğini aldık, vatandaşların yaklaşmasına müsaade etmiyoruz. Gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz." dedi.

03 Tem 2020 - 15:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.