Körfez Hatlarına İzmit İçin Güzergah Düzenlemesi

Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Körfez toplu taşıma araçları için güzergah düzenlemesi yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Yönetimi Dairesi Başkanlığı vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda düzenleme çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda Körfez ilçesi sınırlarındaki farklı bölgelere hizmet veren toplu taşıma araçlarının İzmit Otogar kalkışından sonraki Adliye Köprülü Kavşağı – D-100 olan mevcut güzergahı vatandaşların talebi doğrultusunda yeniden düzenlendi.

Vatandaşların Talebi Değerlendirildi

Büyükşehir Belediyesi vatandaşların taleplerini dikkate alarak uygun görülen her talebi karşılıyor. Bu kapsamda Körfez ilçesi ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nden güzergah değişikliği talebinde bulundu. Talep, Ulaşım ve Trafik Yönetimi Dairesi Başkanlığı’nca değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonucu Körfez ilçesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarının güzergahında değişikliğe gidildi.

Kuzey Yan Yol Kullanılacak

Güzergah değişikliği İzmit kalkış istikametinden Körfez ilçesine giden araçlar için değişti. Değişiklik İzmit Otogar kalkışından sonra Adliye Köprülü Kavşağı D-100 bağlantı güzergahını kullanan araçları kapsıyor. Bundan sonra yolcu otobüsleri otogardan kalkıştan sonra İzmit merkezine geldiklerinde Adliye Köprülü Kavşağı’ndan dönerek D-100 karayoluna çıkmayıp, Kuzey Yan yolunu kullanacak. Otobüsler Kuzey Yan Yol üzerinde bulunan Turgut Özal, Mimar Sinan Köprüsü ve Halkevi duraklarından yolcu alacak.

Uygulama Pazartesi Günü Başlıyor

Yeni güzergah uygulaması ile vatandaşların kullanımında olan iki adet durak sayısı üçe çıkarılmış oldu. Güzergah uygulaması 27 Ocak Pazartesi tarihi itibariyle uygulanacak.

Etkilenen Araçlar

Yenilenen güzergah uygulamasından 151 95 Evler-İzmit, 152 - Yarımca (Alt Yol)-İzmit, 153 - Bölge Trafik-Sanayi, 154 - Çamlıtepe-İzmit, 155 - Çamlıtepe-Sanayi, 159 - İlimtepe-İzmit, 163 - İlimtepe-Tütünçiftlik-İzmit-Otogar, 170 - Kirazlıyalı-Umuttepe, 175 - Kirazlıyalı-Çamlıtepe-İzmit-Umuttepe, 183 - Y.Hereke-İzmit, 190 - Yukarı Hereke-İzmit-Umuttepe Ve 191 - Hereke-İzmit araçları yararlanacak.

23 Oca 2020 - 09:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.