Konak Hastanesi'nden Op. Dr. Esen Burun Estetiğini Anlattı

Kocaeli TV ekranlarında Tülay Çivi’nin sunduğu Yaşama Dair Programının konuğu Konak Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Erkan Esen Oldu.

Sağlık ve yaşam rehberiniz Yaşama Dair ’de bu hafta Konak Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Erkan Esen konuk oldu.

Op. Dr. Erkan Esen ilk olarak Rinoplasti ameliyatı hakkında teknik ifadelerle açıklamalarda bulundu ve bu operasyonun hangi durumlarda gerçekleştirilmesi gerektiği hakkında detayları aktardı:

“Burun estetiği bilim ve sanatın buluştuğu bir ameliyat. Burnun şeklinin düzeltilmesi ile alakalı bir ameliyat. Biz kulak burun ve boğaz hekimleri olarak sadece şekille ilgilenmiyoruz. Burun ile ilgili bir rahatsızlığı düzeltirken şeklini de hastalarımızın isteği üzerine düzeltmeye çalışıyoruz. Rinoplasti ameliyatı burnun şekillendirilmesi üzerine olan bir ameliyat. Sağlıklarını düzeltirken görünümlerini de düzeltiyoruz bir nevi sanat yapıyoruz.”

Esen herkesin de merak ettiği burun estetiği konusunda önemli paylaşımlarda bulundu. Burun estetiğinde erkekler ve kadınlar arasındaki farka değindi:

“ Temelde aslında çok büyük bir fark yok ama bayanların cildi biraz daha ince ve narin, kemikleri daha ince oluyor ve istekleri daha farklı oluyor. Kadınlar daha ufak ve kalkık burunlar istiyorlar. Erkeklerde derileri kalın ve kemikleri sert oluyor onlarda daha erkeksi burun istiyorlar. Derinin kalınlığı bizim için büyük önem arz ediyor. İnce derili hastalarda yapılan işlemler altta çok rahat gözüküyor. Ameliyat sonrası ince derili hastalarda şişlikler ve ödemlerin geçmesi ayları bulurken kalın derili hastalarda bu süre daha da uzayabiliyor. Hastalarımızın sabırlı olması gerekiyor.”

Rinoplasti’nin burun eti ameliyatı veya diğer ameliyatlarla birlikte yapılıp yapılmadığı sorusuna cevap veren Op. Dr. Erkan Esen ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili Kocaeli Tv izleyenlerinin kafasındaki soru işaretlerini de kaldırmış oldu:

“İlk iki gün buz uygulamasını çok öneriyoruz. Saat başı 5 – 10 dakika boyunca buzlar uyguluyoruz. Burun yıkamalarımız oluyor. Akıntılar ve kan pıhtıları olabiliyor. Okyanus, deniz suyu dediğimiz tuzlu su solüsyonlarımızla burnu yıkatıyoruz. Bir hafta sonra masaj yapmalarını öneriyoruz ve bir süre de gözlük kullanmamaları gerektiğini söylüyoruz. “

Op. Dr. Esen daha sonra burun ucu estetiği hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Burun ucun estetiği ile ilgili sargı süresi, ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler ve yaşanabilecek olumsuzluklara yönelik açıklamalarda bulunan Dr. Esen burun estetiği ve Rinoplasti ile ilgili gerçekleştirilen sohbette Kocaeli TV izleyenlerini konu ile ilgili aydınlatmış oldu.

Esen “ Burun içinde de ödem oluyor. Burun etlerine de müdahale ediyoruz. Nefes almanın zaman içerisinde yerine geliyor. Bu basit bir işlem değil. Burnu yapısal olarak yeniden düzenliyoruz. Dedi.

Op. Dr. Esen daha sonra “Burun estetiğine aktif bir iltihap varken hiçbir zaman ameliyat etmiyoruz. Kronik bir hastalığı olup olmadığına bakıyoruz. Ameliyat öncesinde hastayı ilaç ve diyetlerle uygun hale getiriyoruz. Eğer hastanın bir rahatsızlığı varsa bunu önceden bilmek bizim için de önem arz ediyor. Gerçekleştirdiğimiz ameliyatlar görsel ameliyatlardır bu konuda bir aciliyeti yok. Eğer hastamızı tehlikeye atacak bir durum oluşturuyorsa ameliyatı bekletiyoruz yapmıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kemiklerin ve kıkırdakların büyüme sürecine müdahale etmeden genel itibariyle 18 yaşından büyük olan hastalara ameliyat yaptıklarını söyleyen Op. Dr. Esen daha önce burun ameliyatı olan hastaların da kendisine başvurduğunu söyledi. Nefes alma ve şekil rahatsızlıkları nedeniyle hastaların geldiğini ifade etti. Bu tip şikayetler sonrası yapılan ameliyatların, revizyon ameliyatlar olduğunu ve bu ameliyatların normal ameliyatlardan daha zorlu geçtiğini dile getirdi.

Ağrı konusunda açıklamalarda bulunan Op. Dr. Esen gerçekleştirdikleri operasyonların ardından Genel itibariyle erkek ve kadın hastalarında çok fazla ağrı şikayetlerinin olmadığını ifade etti.

Konak Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz uzmanı Op. Dr. Erkan Esen son olarak şunları söyledi

“Burun estetiği bilimle sanatın buluştuğu bir ameliyat. Kişiden kişiye değişebilen operasyonlarımız oluyor. Burun şeklinden rahatsızsa, sağlıkla ilgili bir rahatsızlığı varsa ameliyat olmalarını tavsiye ederim. Ameliyat sonrası insanların kendilerine özgüveni geliyor. Hayata bakış açısı değişebiliyor. Psikolojik olarak kendilerini daha rahat hissediyorlar. Eskisi gibi de tıbbi şartlar değil teknoloji daha iyi konulan tamponlar ağrısız. Eskisi kadar bu konuda çok sıkıntı yaşanmıyor”

10 Oca 2020 - 15:45 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.