KOGACE Uğur Mumcu’yu unutmadı...

Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu, Ankara’da evinin önünde katledilişinin 28’inci yıl dönümünde İzmit’te adını taşıyan parkta düzenlenen törenle anıldı.

KOGACE Uğur Mumcu’yu unutmadı...
Haber albümü için resme tıklayın

Ankara'da, 24 Ocak 1993'te otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybeden gazeteci- yazar Uğur Mumcu, ölümünün 28'inci yıl dönümünde İzmit'te isminin verildiği parkta anıldı. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti(KOGACE) tarafından düzenlenen törene koronavirüs koşulları dolayısıyla az sayıda gazeteci katıldı.

“KARANFİL BIRAKILDI”
KOGACE Başkanı Cemal Kaplan törende yaptığı konuşmada, “Uğur Mumcu bu ülkenin aydın kalemlerinden biriydi. Ölümünün 28’nci yılı vesilesiyle her yıl olduğu gibi yine Uğur Mumcu Parkı’nda bir araya geldik. Pandemi koşullarından ötürü bu sene kısıtlı bir katılımla programımızı gerçekleştiriyoruz. Uğur Mumcu halkın vicdanı olan biri isimdi. Yaptığı çalışmalardan ötürü suikaste kurban gitti. Bu ülkede aydın insanlara karşı bir saldırı söz konusu maalesef” dedi.Ayrıca başkan Kaplan, 20 yıl önce suikaste kurban giden şehit emniyet müdürü , Gaffar Okan'ı da ölüm yıl dönümü sebebiyle andı.Anma töreni, vatandaşların Uğur Mumcu büstüne karanfil bırakmasının ardından sona erdi.

24 Oca 2021 - 13:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.