Kocaelili bilim insanı Canan Dağdeviren yine gururumuz oldu

Amerika’daki gururumuz Körfezli Canan Dağdeviren, bilim alanında çığır açmaya devam ediyor. MIT Üniversitesi'nde görevli Dr. Dağdeviren, daha önce ALS hastalarının konuşmasını sağlayan önemli bir cihaz geliştirerek adını bilim dünyasında duyurmuştu. Kocaelili gururumuz Dağdeviren şimdi de 2021 Ulusal Bilim Vakfı Fakültesi Erken Kariyer Geliştirme Programı(KARİYER) ödülünü ve 3 M Tenürsüz Fakülte Ödülünün sahibi oldu.

Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliği bulunan ilk Türk bilim insanı olarak Kocaeli'nin gururu olan Dr. Canan Dağdeviren, yeni bir başarıya daha imza attı. Gençlerin Nobel’i olarak bilinen Science & SciLifeLab ödülünü tıp alanında kazanmış bilim insanı olarak bilinen Dr. Dağdeviren’in, 25 makalesi, 4 patenti ve 30’un üstünde ulusal ve uluslararası ödülü bulunuyor.

Aynı zamanda CHP Körfez İlçe eski Başkanı Cavit Dağdeviren’in de kızı olan ünlü bilim insanı Canan Dağdeviren, 2021 Ulusal Bilim Vakfı Fakültesi Erken Kariyer Geliştirme Programı (KARİYER) ödülünü ve 3 M Tenürsüz Fakülte Ödülünü aldı. Uygun Çözücüler Araştırma Grubu Başkanı da olan Canan Dağdeviren, elde ettiği başarıları ile yine gururumuz oldu.

Konu hakkındaki başarısını sosyal medya hesabından duyuran ünlü bilim insanı Canan Dağdeviren, “Ulusal Bilim Kurumu’nun genç hocalar için verdiği 5 yıllık CAREER ödülünü kazandım. Öğrencilerimim ve sevdiklerimin desteği olmasa kazanamazdım; sağ olsunlar. Geçtiğimiz yıl ilk başvurduğumda kazanamamıştım ama yılmamak önemli. Bu yıl, harika bir skorla kazanmışım” dedi.

Körfezli Canan Dağdeviren, daha önce de yaptığı çalışmalar sonucunda medikal teknoloji alanında üzerinde uzun uğraşlar verdiği pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirmiş ve bu buluşu ile bilim dünyasına farklı bir boyut kazandırmıştı.

4 Mayıs 1985 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Canan Dağdeviren, ilk ve orta eğitimini Kocaeli’de tamamladı. 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programındaki yüksek lisans eğitimini 2009 yılında tamamladı. Aynı yıl Fulbright bursu kazanarak UIUC’da Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başladı. Bu süreçte esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir veya giyilebilir elektronik aletler üzerine çalışmalar yaptı. Medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirdi. Forbes’in 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde de yer aldı.

Forbes dergisinin ‘30 yaşından küçük 30 bilim insanı’ listesine girdi. Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçildi. MIT Technology Review’un her yıl derlediği 35 Yaş Altı Mucitler listesinde yer aldı. İllinois İnovasyon Ödülü (Illinois Innovation Prize) kazandı.

16 Nis 2021 - 09:43 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.