Kocaeli'ye kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18-22 Ocak sonrası için Kocaeli'nin de içinde bulunduğu Marmara Bölgesinde kar yağışının etkili olacağı uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, “Sibirya soğukları Ocak ayının 2.yarısında Doğu Avrupa’ya hakim olacak.” ifadeleri yer alırken,18-22 Ocak sonrası için Kocaeli'nin de içinde bulunduğu Marmara Bölgesinde kar yağışının etkili olacağı uyarısı yaptı. Yağış miktarının beklenenin altında olması nedeniyle yurt genelinde olduğu gibi Kocaeli'de kuraklık korkusu yaşanıyor. Meteoroloji'nin tahmini doğrultusunda kar yağışı gerçekleşirse barajların da dolması bekleniyor.

Son değerlendirmelere göre, kutup bölgelerindeki soğukların stratosfer ısınmasına bağlı olarak bölüneceği ve ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyada sert kış koşullarına neden olacağı, Avrupa Sibiryası’nın aktif hale geleceği tahmin ediliyor.

02 Oca 2021 - 17:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.