Kocaeli'de konut satışları arttı!

2021 yılının ilk 3 ayında Türkiye genelinde konut satışları arttı… Konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 artarak 111 bin 241 oldu.

Konut satışlarında ki en yüksek paya 22 bin 7 ile İstanbul sahip oldu. Konut satışlarındaki artış Kocaali’de söz konusu. Koronavirüs vakalarındaki artışa rağmen konut satışlarında hareketlilik var. Geçen yılın temmuz ayında 229 bin ile rekor kırdıktan sonra üst üste 6 aydır gerileyen konut satışları 70 bin adede kadar düşmüştü. Altı ay sonra ilk kez geçen şubat ayında yükselen konut satışları, bu yükselişini mart ayında da devam ettirdi. Kocaeli’de Mart ayında konut satışları, Şubat ayına göre arttı. Şubat ayında 1806 konutun satıldığı Kocaeli’de bu rakam Mart ayında 2587’ye yükseldi. Bu konutların 870’i ilk kez satıldı… 1717 konutun ikici kez satışı yapıldı. Kocaeli’de 626 konutun ipotekli satıldığı açıklandı. Kocaeli’de 2021 yılının ilk üç ayında satılan toplam konut sayısı 5 bin 886’ya yükseldi.

15 Nis 2021 - 13:02 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.