Kocaeli'de Dünya Diyabet Günü Etkinliği

Kocaeli'de İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda İzmit İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İzmit Seka Devlet Hastanesi ortaklığında stant etkinliği gerçekleştirildi.

Sağlık çalışanları, vatandaşların yoğun olarak kullandığı İzmit Şehirler Arası Otobüs Terminali girişine kurdukları stant ile 14 Kasım Dünya Diyabet gününde Diyabet Hastalığına dikkat çekti.

Hekim, diyetisyen, hemşire, yardımcı sağlık çalışanları ve sağlık meslek lisesi öğrencilerinin görev yaptığı stant, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Stantta görevliler tarafından, başvuranlara şeker, tansiyon, kilo-boy endeksi ölçümü yapıldı, diyabet yatkınlık testi uygulandı. Ölçümler sonucunda ilgili kişiler hekim ve diyetisyenler tarafından sağlık merkezlerine yönlendirildi ve gerekli önerilerde bulunularak bilgilenmeleri sağlandı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kocaeli'de de 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinliklerinin düzenlendiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney " Sağlıkçı arkadaşlarımızın açtığı stantlar ile müracaat eden vatandaşlarımıza çeşitli sağlık hizmetleri sunuyoruz. Vatandaşlarımız standımıza yoğun ilgi gösterdi ve bizde bu durumdan çok memnunuz. Akşama kadar devam edecek çalışmalar ile daha fazla insanımıza ulaşarak diyabet hastalığına karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz yıl boyunca bu tarz çalışmaları gerçekleştirmekteler. İl Sağlık Müdürlüğü olarak yılın 365 günü bu tarz çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Diyabet Her Aileyi İlgilendirir

Günümüzde 425 milyondan fazla insan diyabetle yaşamaktadır. Bu bireylerin çoğu; düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ortamlarının teşvik edilmesi yoluyla hastalığa yakalanma riskinin büyük oranda önlenebilir olduğu Tip 2 diyabetli bireylerdir.

Ailelerin, Tip 2 diyabet için değiştirilebilir risk faktörlerini önlemede kilit rolü vardır ve sağlıklı bir hayat tarzını yaşamak için eğitim, kaynaklar ve uygun ortamlarla desteklenmelidirler. Hala diyabetle yaşayan 2 kişiden 1 ‘i tanı almamıştır ve bu bireylerin çoğu Tip 2 diyabetlidir. Diyabetin komplikasyonlarını önlemek ve sağlıklı sonuçlara ulaşmak için erken tanı ve tedavi önemlidir. Tüm aileler diyabet hastalığından potansiyel olarak etkilenmektedir ve bu nedenle her tür diyabet için belirti ve risk faktörleri hakkında farkındalık erken teşhis etmede hayati öneme sahiptir.

15 Kas 2019 - 10:48 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.